ISU: Incendiu la Politehnica din Bucureşti 

ISU: Incendiu la Politehnica din Bucureşti 
Sursă foto: Facebook
Publicat: 16/02/2021, 19:23
Actualizat: 06/04/2021, 15:03

Un incendiu a izbucnit marți la clădirea rectoratului Politehnicii București. Potrivit ISU, flăcările au pornit la subsolul clădirii rectoratului.

Degajări mari de fum

Potrivit lui Daniel Vasile, purtător de cuvât ISU, incendiul a fost stins, însă au fost degajări mari de fum.

„Incendiul a fost localizat și în doar în urmă cu doar câteva minute a fost stins. A fost vorba de un incendiu care s-a manifestat în subsol, într-o cameră tehnică, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, însă a fost o degajare foarte intensă de fum care s-a propagat în toate spațiile de la subsol, dar și către parterul rectoratului de la Politehnica București. Important este că sunt persoane rănite în urma acestui eveniment și în acest moment, o parte din resurse sunt retrase din dispozitiv. Cu siguranță sunt pagube în încăperea respectivă cel puțin, provocate de atât de incendiu, dar și de apa folosită pentru stingere. A fost mai degrabă o ardere mocnită, pentru că flacără nu s-a observat de la bun început. Probabil că incendiul s-a manifestat în subsol dar nu a fost observat de personalul care se regăsea în această clădire a rectoratului”, a spus Daniel Vasile, purtător de cuvât ISU, potrivit Antena3.

Cazul femeii care a murit în timp ce încerca să se salveze din calea unui incendiu: De ce nu a putut fi salvată de pompierii ISU 

Cazul femeii în vârstă de 65 de ani care a încercat să se salveze din calea unui incendiu, dar a decedat încercând să coboară pe bloc, a șocat o comunitate întreagă. ISU Constanța transmite că femeia nu a putut fi salvată din cauza faptului că pompierii ajunși la fața locului nu aveau o autospecială cu scară, astfel încât a fost trimisă una aflată la 8 kilometri distanță, însă era deja prea târziu la momentul respectiv.

Femeia din Constanța probabil că ar fi putut fi salvată dacă pompierii ajunși la fața locului interveneau cu o autospecială cu scară și saltea pe care aceasta să sară. Victima a încercat să se salveze din calea unui incendiu și a stat pe balcon minute în șir în speranța că autoritățileo vor scoate teafără și nevătămată din apartamentul incendiat, însă, în cele din urmă, a decis să își ia viața în propriile mâini și să cobore pe bloc.

Incendiul a avut loc la domiciliul acesteia, situat la etajul 6 al unui bloc bulevardul Mamaia din Constanţa. Presa locală relatează că soțul femeii a reușit să se salveze ieșind din apartament, însă aceasta se întorsese să ia ceva, dar nu a mai putut părăsi incinta pe ușă, ci a fost nevoită să se retragă pe balcon.

De ce nu au putut interveni pompierii pentru salvea femeii aflate pe balcon

Un reprezentant al ISU contactat de hotnews.ro a explicat de ce pompierii ajunși la fața locului nu au putut interveni cu o scară sau cu o saltea.

„Pentru că inspectoratul nu este dotat, nu există în dotarea Inspectoratului nicio saltea. Au fost la un moment dat și s-au înlocuit cu alte mijloace de intervenție la înălțime – autoscări mecanice. Se vor verifica toate aspectele”, a declarat Anca Chiriță, reprezentant ISU Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase