JOCURILE OLIMPICE 2012. Cine sunt cei mai tineri sportivi de la evenimentul anului. GALERIE FOTO

Publicat: 30/07/2012, 18:14
Actualizat: 22/08/2013, 14:25

JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012 au debutat vineri seară, pe Stadionul Olimpic din capitala Angliei, la competiția londoneză participând 10.500 de sportivi. Iată care sunt cei mai tineri dintre ei:

Cea mai tânără înotătoare a Americii, Kathleen Ledecky, are 15 ani și a câștigat la începutul acestei luni proba de 800 de metri din cadrul competiției de selecție a participanților la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012.

Sursa foto: zimbo.com

Erica Wu (dreapta) și Lily Zhang, ambele de 15 ani, sărbătoresc dubla victorie la tenis de masă din cadrul Jocurilor Panamericane (competiție premergătoare Jocurilor Olimpice), desfășurate în Guadalajara, Mexic, în octombrie 2011.

Sursa: Mediafax Foto

Rusoaica Victoria Komova, 17 ani, a participat la finala la aparate din cadrul Campionatului Mondial de Gimnastică din octombrie 2011, Tokyo, Japonia. Komova este fiica Verei Kolesnikova, campionană mondială la gimnastică în 1985.

Sursa: Mediafax Foto

Gimnasta Rebecca Tunney, 15 ani,este cea mai tânără participantă la JOCURILE OLIMPICE 2012, din partea Marii Britanii. La o înălțime de doar un metru și 44 de centimetri, Tunney face parte din lotul feminin de gimnastică cu care englezii intră în competiție. Chiar dacă nu are o experiență relevantă, antrenorii spun că deține un mare potențial.

Sursa foto: examiner.com

Americanca Claressa Shields, 17 ani, va concura la proba de box, în primul an în care boxul feminin devine disciplină olimpică. Shields a câștigat competiția la categoria 75 de kilograme din cadrul Jocurilor Olimpice preliminare, desfășurate în America, în luna februarie.

Sursa foto: womentalksports.com

Tânăra Anastasia Grishina, 16 ani, face parte din lotul de gimnastică cu care Rusia se prezintă la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012. Grishina a obținut medalia de aur, alături de echipa feminină, la Campionatul European de Gimnastică din 2010, iar din acest an a trecut la senioare. Rusoaica a cucerit, împreună cu lotul feminin, medalia de argint la Campionatul European de Gimanstică desfășurat în mai anul acesta, clasându-se pe locul al doilea după România, care a luat medalia de aur.

Sursa: Mediafax Foto

Gabrielle Douglas. Americanca de 16 ani a câștigat aurul la paralele, alături de echipa feminină, în cadrul Campionatului Mondial de Gimnastică, desfășurat în 2011, în Japonia.

Sursa: Mediafax Foto

Alejandra Orozco Loza, 15 ani, s-a calificat pentru a reprezenta Mexic la competiția de la Londra din acest an, participând la disciplina olimpică de scufundări. Este cea mai tânără atletă din partea Mexicului.

Sursa foto: nbcolympics.com

Diana Bulimar, 16 ani, face parte din lotul feminin de gimanstică al României. La doar 138 de centimetri, Bulimar a obținut argint la sol la JO ale tineretului, din 2010, și bronz la paralele la Campionatele Europene de Juniori, din același an. În 2011 și-a făcut debutul la senioare, iar în luna mai a acestui an, la Campionatul European de Gimnastică de la Bruxelles, a obținut medialia de aur, alături de echipa feminină.

Sursa: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto

Ariel Hsing, 16 ani, face parte din echipa feminină de tenis de masă ale Statelor Unite ale Americii. În actimbrie 2011, Hsing a participat la cea de-a 16-a ediție a Jocurilor Panamericane din Guadalajara, Mexic.

Sursa: Mediafax Foto

Chinezoaica Yao Jinnan, 17 ani, va concura în proba de gimanstică artistică la JO de la Londra. În 2011, a cucerit aurul la Cupa Japoniei și argintul la bară și bronzul la sol, în cadrul Campionatului Național de Gimanstică al Chinei.

Sursa: Mediafax Foto

Înotătoarea Lia Neal, 17 ani, reprezintă Statele Unite ale Americii, după ce s-a calificat pentru această olimpiadă, obținând locul patru în cadrul competiției preliminare Jocurilor Olimpice, desfășurate în SUA.

Sursa: Mediafax Foto

La doar 15 ani, Carolina Mendoza s-a calificat, în urma unui campionat național de selecție, pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sursa foto: olympics.time.com

Gimnasta Larisa Iordache, 16 ani, s-a calificat pentru a reprezenta România la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012, în probele de aparate, sol, bârnă, paralele și sărituri. Participarea sportivei a fost pusă sub semnul întrebării din cauza unei accidentări la călcâi. Potrivit antrenorului Octavian Bellu, Iordache va executa probele de paralele și bârnă, iar dacă condiția fizică îi va permite, și săriturile.

Sursa: John Thys/ Mediafax Foto

Australianca Brittany Broben, 15 ani, s-a calificat pentru participarea la olimpiada de la Londra, proba de scufundări.

Sursa: Mediafax Foto

Gimnasta Aliya Mustafina, 17 ani, reprezintă Rusia la JO 2012. Mustafina deține o medalie de aur, la Campionatul Mondial de Gimanstică desfășurat la Rotterdam, în 2010, după ce în 2009 cucerise titlul de campioană națională.

Sursa: Mediafax Foto

Tânăra Victoria Moors, 15 ani, a fost selectată pentru a face parte din lotul Canadei, la JO 2012. A participat la Cupa Americană de Gimanstică, desfășurată la New York, în martie 2012.

Sursa foto: gymnasticscoaching.com

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari