Judecătoarea Carmen Mladen, condamnată la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare

Judecătoarea Carmen Mladen, condamnată la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare
Judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost condamnată, joi, de Curtea de Apel București la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj, iar complicele acesteia, Ionel Stoian, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.
Publicat: 15/11/2012, 15:48
Actualizat: 04/07/2013, 02:48

Judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost condamnată, joi, de Curtea de Apel București la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj, iar complicele acesteia, Ionel Stoian, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Instanța a suspendat executarea pedepsei de trei ani și șase luni de închisoare primită de judecătoarea Carmen Mladen pe o perioadă de supraveghere de cinci ani și șase luni.

De asemenea, Carmen Mladen a fost obligată de instanță să nu ia legătura cu cel pe care l-a șantajat, Matei Catrinoiu, și nici cu familia acestuia.

Instanța a mai dispus punerea de îndată în libertate a judecătoarei Carmen Mladen, aflată în arest preventiv în baza unui mandat din 14 iunie emis de Curtea de Apel București.

Complicele judecătoarei, Ionel Stoian, a fost condamnat de instanță la doi ani de închisoare cu suspendare.

Ionel Stoian a stat în arest din 14 iunie până în 13 august, perioadă care va fi dedusă din pedeapsa primită.

Decizia poate fi atacată cu recurs la instanța supremă.

Judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost suspendată din funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii în 21 iunie.

În luna iulie, Mladen și Stoian au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție sub acuzația de șantaj.

Potrivit DNA, în perioada 28 mai – 12 iunie, Mladen și Stoian „au constrâns, în mod repetat, o persoană denunțătoare (Matei Catrinoiu, n.r.), parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub amenințarea că vor da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru respectiva persoană”.

Cei doi au obținut astfel 5.000 de euro de la Catrinoiu, banii fiind primiți în 13 iunie de judecătoarea Carmen Mladen.

Instanța arăta în motivarea deciziei de arestare a celor doi că avocatul Matei Catrinoiu, candidat la șefia Consiliului Local Gorj din partea PNȚCD, a declarat că o cunoaște pe judecătoare din 2010 și că a avut cu aceasta o relație extraconjugală de două-trei luni, fiind șantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicității „fotografii compromițătoare ce i-ar afecta viața personală și cariera profesională”.

Catrinoiu a sesizat DNA în 28 mai, arătând că Elena Carmen Mladen, judecător la Curtea de Apel Craiova – Secția a II-a Civilă, împreună cu o persoană ce s-a prezentat sub numele de „Bratu” (identificat ulterior în persoana lui Ionel Stoian) exercită asupra sa acte de amenințare pentru a-i remite suma de 5.000 euro.

Matei Catrinoiu le-a spus anchetatorilor că în 28 mai, având calitatea de lichidator judiciar, a mers la Curtea de Apel Craiova, în vederea participării la judecarea unei cauze.

„Aflându-se în holul instanței, partea vătămată a fost acostată de inculpatul Stoian Ionel care s-a recomandat sub numele de «Bratu» și care i-a spus că, pe plan local, există persoane care intenționează să-i facă rău și care dețin fotografii compromițătoare la adresa sa”, nota instanța în documentul citat.

Totodată, instanța arăta că judecătoarea i-ar fi explicat lui Catrinoiu că respectivul „Bratu” este fost ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI) și, în prezent, ofițer de poliție judiciară din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, fiind foarte dur și deținând fotografii compromițătoare care le-ar putea afecta viața personală și cariera profesională.

În 13 iunie, Mladen și complicele ei au venit în București, cu trenul, deoarece judecătoarea stabilise o întâlnire la Gara de Nord cu Catrinoiu, pentru a primi cei 5.000 de euro. Întâlnirea fusese stabilită cu o zi înainte, când Mladen i-a dat asigurări lui Catrinoiu că situația în care se află va fi rezolvată, urmând ca acesta să primească sprijin politic pentru alegeri, potrivit aceluiași document.

„Deși cei doi inculpați au sosit împreună în Gara de Nord, doar inculpata Mladen Elena Carmen s-a întâlnit cu partea vătămată, întrevederea derulându-se în autoturismul părții vătămate, unde aceasta i-a înmânat suma de 5.000 euro, sumă care a fost găsită ulterior în poșeta inculpatei, în urma acțiunii de flagrant”, se mai arăta în motivare.

Judecătoarea Carmen Mladen afirma însă că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost violată de denunțătorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-și prejudicia imaginea publică.

„Astfel, dacă inițial inculpata a afirmat că în urmă cu aproximativ 2 ani de zile a fost victima unui viol din partea părții vătămate pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-și prejudicia imaginea publică și a continuat să întrețină relații sexuale cu acesta, obligată fiind pentru că acesta o amenința că-i va spune soțului de relația extraconjugală și-i va afecta cariera, ulterior tot inculpata este cea care afirmă că partea vătămată C M era cel care o căuta, inclusiv la Pitești, unde aceasta se afla la o conferință, în ideea de a nu face plângere penală și să afle despre aspectele sus-menționate soția acestuia, judecător la Judecătoria Târgu Jiu”, se menționa în motivare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier