Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă în cazul Sorinei

Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă în cazul Sorinei
Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă dacă Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, va avea sau nu interdicție de părăsire a țării, după ce Tribunalul Mehedinți a declinat competența.

Tribunalul Mehedinți a înregistrat solicitarea procurorului general de la Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Justiție și Casație de a da o ordonanță președințială în acest caz, iar marți și-a delinat marți competența.

„Tribunalul Mehedinți a declinat competența pentru ordonanța președințială în cazul Sorinei. Judecătorul a considerat că nu este de competența Tribunalului să dea această ordonanță preșidențială și a declinat competența către Judecătoria din Drobeta Turnu Severin. Motivarea acestei decizii se va redacta în 48 de ore, după care se vor relua circuitul acestei ordonanțe la Judecătoria Drobeta Turnu Severin”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, Adrian Ungureanu.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni”, informa Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviințarea adopției internaționale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri”.

Marți, părinții adoptivi ai fetiței de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanței președințiale de la Mehedinți departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linșați și pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți”.

Inchide