Justiție: Asistentul medical care a omorât în bătaie un pacient internat la psihiatrie, în Călinești, venise beat la serviciu

Justiție: Asistentul medical care a omorât în bătaie un pacient internat la psihiatrie, în Călinești, venise beat la serviciu
Centrul de Recuperare Neuropsihică Călineşti / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 17/08/2021, 23:17

Infirmierul din cadrul Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, care a bătut fără niciun motiv un pacient în vârstă de 61 de ani, venise beat la serviciu, se arată în motivarea Tribunalului Prahova, pentru hotărârea de arest preventiv.

Infirmierul Ştefan Dorian Cordonaş a fost arestat preventiv pe data de 10 august. Potrivit motivării instanţei, pe 5 august, poliţiştii Secţiei nr. 2 Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti că, în jurul orei 06:50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Bărbatul era internat cu diagnosticul „tulburare de personalitate polimorfă pe fond etilic cu fenomene deteriorative şi decompensări frecvente”.

Potrivit anchetei oamenilor legii, pe 1 august, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, a avut loc un conflict între mai multe persoane internate în unitatea medicală, printre care şi doi fraţi, iar pacientul de 61 de ani a intervenit, însă, la rândul său, a fost lovit de către un infirmier.

La momentul incidentului, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul de 61 de ani se simţea rău, acuzând dureri în zona toracelui.

Pacientul prezenta fractură humerus stâng şi fracturi costale

Medicul a stabilit că pacientul prezenta fractură humerus stâng şi fracturi costale, fapt pentru care a solicitat un echipaj al ambulanţei pentru transportul la spital, în vederea efectuării investigaţiilor medicale de specialitate. Acesta a fost dus la spital, unde a primit diagnosticul „fractură arcuri costale stg. C7 şi C8 şi fractură diafiză proximală humerală stânga; schizofrenie”, fiindu-i imobilizată mâna stângă.

Medicii de la spital au decis că nu este necesară internarea lui, fiind transportat înapoi la centrul din Călineşti, unde a decedat pe 5 august.

Necropsia cadavrului a relevat faptul că moartea pacientului „a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute survenite în evoluţia unor focare de fractură (fractură humerus stg şi arcuri costale laterale C6-C7-C8-C9 hemitorace stg) complicată cu tromboembolie pulmonară şi hemotorax stg”.

Medicii legişti au apreciat că leziunile traumatice descrise s-ar fi putut produce prin lovire cu/sau de corpuri şi/sau planuri dure şi ar putea data cu 5-6 zile anterior datei decesului. S-a concluzionat că între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate indirectă.

O infirmieră le-a declarat poliţiştilor că pacientul de 61 de ani a fost lovit de către un coleg de-al ei, care venise băut la serviciu

„S-a procedat la audierea în calitate de martor a numitei…, angajată în funcţia de infirmier în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti, care a susţinut iniţial că, în seara zilei de 01.08.2021, a avut loc un conflict între beneficiarii unităţii, printre care s-au aflat fraţii… şi… sus-numita a declarat că se afla în tură cu infirmierul…, care a întârziat la serviciu, unde a venit în jurul orelor 21,30 – 22,00, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

A precizat martora că numitul… a intervenit în conflictul iscat între beneficiari, aplicându-le mai multe lovituri fraţilor… A precizat că… a fost lovit cu palma peste faţă, lovitură în urma căreia acesta a căzut la sol, ulterior infirmierul… aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul”, se arată în motivarea instanţei.

Ulterior, femeia a revenit cu o nouă declaraţie, în care spune că nu a existat niciun conflict la centrul din Călineşti, iar infirmierul l-a agresat pe pacientul de 61 de ani fără motiv.

„I-a aplicat fără motiv mai multe lovituri cu palma peste faţă şi cu piciorul în zona toracică beneficiarului”

În baza acestor declaraţii, coroborate cu rezultatele expertizei de la INML, procurorii au decis reţinerea infirmierului, care ulterior a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.

„Prin ordonanţa din data de 09.08.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul…, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, constând în aceea că, în seara zilei de 01.08.2021, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de infirmier la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti, i-a aplicat fără motiv mai multe lovituri cu palma peste faţă şi cu piciorul în zona toracică beneficiarului…, provocându-i leziuni traumatice (fractură humerus stg şi arcuri costale laterale C6-C7-C8-C9 hemitorace stg), care au condus ulterior la deces, şi purtare abuzivă, constând în aceea că, în seara zilei de 01.08.2021, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de infirmier la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti, i-a aplicat fără motiv mai multe lovituri cu palma peste faţă beneficiarului…”, se arată în motivarea instanţei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete