Corespondenti
10.06.2015
Știri

Locuitorii din Petroșani, fără apă caldă începând de sâmbătă

Locuitorii din Petroșani, fără apă caldă începând de sâmbătă
Locuitorii din Petroșani, fără apă caldă începând de sâmbătă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de CEH, începând de sâmbătă se va sista furnizarea apei calde în municipiul Petroșani, la Preparația Coroiești și Mina Paroșeni din cauza faptului că Termocentrala Paroșeni a rămas fără cărbune.

„Începând cu data de 12 iunie, ora 24.00, se oprește funcționarea grupului energetic numărul IV din cadrul Sucursalei Electrocentrale Paroșeni, datorită lipsei combustibilului – cărbune – necesar. Urmare acestui fapt, începând cu data de 13 iunie, ora 12.00, se sistează furnizarea agentului termic, măsură care afectează consumatorii din municipiul Petroșani – Sucursala Prestserv Petroșani – Preparația Coroești, Societatea Națională de Închidere Mine Valea Jiului SA – Mina Paroșeni”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit unor surse, stocul de cărbune existent la această oră la Termocentrala Paroșeni este mult sub necesar, cantitatea livrată de unitățile miniere din Valea Jiului nereușind să acopere consumul zilnic, care este de aproximativ 2.200-2.300 de tone.

Termocentrala Paroșeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara, ca și cea de la Mintia, de lângă Deva. Tot în CEH sunt incluse minele Lonea, Livezeni, Vulcan și Lupeni, dar cea mai mare parte a huilei extrase de aici merge către Termocentrala Mintia.

Inchide