Managerul Spitalului Județean din Ploiești a fost suspendat din funcția de conducerea

Managerul Spitalului Județean din Ploiești a fost suspendat din funcția de conducerea
Publicat: 03/12/2013, 16:07
Actualizat: 29/07/2014, 17:49

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Laurențiu Rebega, a declarat pentru Mediafax că, la propunerea secretarului de stat Raed Arafat, conducerea CJ a decis suspendarea din funcție a managerului Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Ploiești, Adrian Strâmbeanu.

Vicepreședintele CJ Prahova, Laurențiu Rebega, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Adrian Strâmbeanu a fost „suspendat temporar” din funcția de manager al SJU Ploiești, după ce conducerea CJ Prahova a primit o propunere în acest sens din partea secretarului de stat Raed Arafat

„E firesc acum să ne gândim la persoana care va asigura interimar conducerea spitalului. În două-trei zile cred că vom avea un nou manager la spital, interimar”, a spus Rebega.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, marți, la Spitalul Județean din Ploiești, că a propus Consiliului Județean Prahova suspendarea din funcție a managerului unității medicale, „cel puțin pe durata anchetei”, care va fi prelungită până la începutul săptămânii viitoare, el precizând că sunt „probleme serioase” în acest spital.

Raed Arafat a spus că primele date ale comisiei de anchetă arată că a existat o creștere a finanțării „pe toate liniile” către acest spital și că probleme majore, care trebuie verificate, sunt în privința modului în care au fost cheltuiți și prioritizați banii.

El a spus că membrii comisiei de anchetă vor continua să lucreze și în următoarele zile, verificările fiind prelungite la SJU Ploiești până la începutul săptămânii viitoare, „luni sau marți”, cu acordul ministrului Sănătății.

Autodenunț de malpraxis

În urmă cu o săptămână, medicul chirurg Dan Oprea de la Spitalul Județean Ploiești a semnalat în presa locală neregulile care se petrec în unitatea sanitară prohoveană.

„De vreo 4-5 ani, lucrurile par să se schimbe. Cei îndrituiți să conducă acest spital nu mai reușesc să facă față acestei provocări. Un județ precum al nostru nu reușește să aibă un spital competitiv. Nu sunt bani pentru nimic… O instalație de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an și nu se poate repara, deși compresorul buclucaș nu costă mai mult de 2.000 euro. Noi folosim bisturie electrice de unică folosință, de zeci de ori, ață cu ac sertizat se găsește sporadic, de bază fiind tot ața din timpurile doctorului Andreoiu, un mare chirurg prahovean de la care s-au inspirat multi alți chirurgi de renume. Pense Liga Sure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic – rachetă cosmică… Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante”, relatează chirurgul, care lucrează în la Spitalul Județean Ploiești de peste 20 de ani, într-o scrisoare electronică transmisă jurnaliștilor de la cotidianulTelegrama.

Acesta dezvăluie și felul în care este nevoit să trateze pacienții care vin la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. „Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reușești să folosești aceeași schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îți vine să urli când zilnic ți se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deși ești conștient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu știu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniștită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-și asume răspunderea. A jurat, nu”? se întreabă doctorul.

Și tot el continuă, amintind că reforma din sistemul de sănătate anunțată de secretarul de stat Raed Arafat pune foarte mare preț pe modernizarea SMURD-ului și utilajelor de intervenție rapidă și foarte puțin pe ce se întâmplă cu pacienții după ce sunt dați jos din ambulanțe și intră pe ușile spitalelor.

Cele reclamate de dr. Oprea au fost susținute și de alți colegi de-ai săi, un număr de 22 de medici au ales să fie solidar cu el.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat în acest caz, după informațiile apărute în presă. Astfel, ministrul Eugen Nicolăescu a trimis o echipă de control acolo, iar în cele din urmă l-a numit pe Raed Arafat coordonator al anchetei.

Daciana Ilie, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern