Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, acuză foștii șefi de la Sănătate de situația tragică prin care trec acum bolnavii de cancer. VIDEO Gândul LIVE

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, acuză foștii șefi de la Sănătate de situația tragică prin care trec acum bolnavii de cancer. VIDEO Gândul LIVE
Publicat: 05/02/2013, 01:57
Actualizat: 01/06/2015, 23:00

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a vorbit la emisiunea Gândul LIVE despre situația dramatică prin care trec o parte dintre bolnavii diagnosticați cu cancer.

Deși în urmă cu o săptămână premierul Victor Ponta a anunțat că problema citostaticelor e ca și rezolvată, după ce a dat companiei Unifarm 800.000 de euro pentru achiziționarea tratamentelor pentru bolnavii de cancer, problemele acestor pacienți nu s-au terminat. „Din punctul meu de vedere programul național de cancer s-a degradat de 4 ani încoace”, a menționat Eugen Nicolăescu.

Rugat să numească niște vinovați, Eugen Nicolăescu a precizat: „Au fost acolo 4 ani. Și-au bătut joc de oameni. Foștii miniștri, foștii șefi de la Casă”. Întrebat dacă persoanele nominalizate de actualul ministru al sănătății ar fi comis vreo infracțiune, Nicolăescu a punctat: „Sunt niște nesimțiri, indiferențe, lipsă de responsabilitate, care poate într-o zi cineva le va considera și infracțiuni. Nu e dreptul meu și nici obligația mea să caut vinovați”.

Întrebat dacă va face ceva pentru ca vinovații să plătească, ministrul Sănătății a replicat: „Dacă aș putea aș face. Eu nu sunt organ de anchetă. Eu fac constatări, pe care vi le spun dumneavoastră, le spun opiniei publice. Toată lumea știe despre ce este vorba. Dacă cineva are urechi să audă, sau are suflet, sau are interes să înceapă verifările”.

Eugen Nicolăescu a declarat la Gândul LIVE că Programul Național de oncologie s-a degradat treptat în ultimii patru ani. „De patru ani nu s-au mai adus medicamente, nu s-au dat banii necesari, a fost dezorganizare de program și în felul acesta a făcut fiecare ce a vrut. Noi constatăm acum că sunt câteva medicamente care au mari deficiențe în achiziționare, că spitalele nu au bani să și le aducă la timp, că sunt furnizori internaționali care nu mai sunt interesați să furnizeze medicamente ieftine și atunci noi am găsit o formulă: prin compania Unifarm, care este compania statului, să îi dăm niște bani ca ea să poată să vină să suplinească lipsa de interes a altora. Cu alte cuvinte, noi venim să refacem ceea ce nu fac alții, tocmai că ne gândim la oameni. Acesta este un aspect important. Al doilea aspect: colegul meu secretar de stat a preluat această activitate și a început să discute cu membrii comisiei de oncologie, cu spitalele, cu asociațiile de pacienți, cu care am făcut un protocol de colaborare, tocmai pentru a vedea care sunt acele lucruri care nu funcționează în program, a le găsi în final cele mai potrivite soluții și într-o perioadă de timp pe care noi o anticipăm de câteva luni de zile să nu se mai întâmple așa ceva în sistemul de oncologie din România”, a spus ministrul Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Este complet ilegal în ROMÂNIA. Lege în vigoare pentru cei de la bloc. TE OBLIGĂ...
Zodia care își schimbă viața total. Răbdarea va fi răsplătită
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Astăzi se împlinesc 138 de ani de când lumea a făcut cunoștință cu băutura Coca-Cola