Moțiunea prin care se cere DEMITEREA lui Teodorovici va fi depusă la Senat, LUNI, de către PNL

Moțiunea prin care se cere DEMITEREA lui Teodorovici va fi depusă la Senat, LUNI, de către PNL
Publicat: 06/04/2019, 16:24

„P.S. 1. Toate materialele legate de băncile fantomă ale Rusiei în România vor ajunge în acest week-end pe masa fiecărui ministru de Finanțe și guvernator prezent la întâlnirile de la București. 2. Au început deja.. când nu te monitorizează OLAF…«Guvernul negociază cu asocierea formată din companiile China Communications Construction Company (CCCC) din China, și Makyol Insaat Sanayi Turizm din Turcia, pentru construcția și operarea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Ploiești – Brașov». (…) P.P.P.S. Mulțumesc pentru întrebări, luni, depunem la Senat moțiunea prin care cerem demiterea lui Teodorovici cu întrebările dumneavoastră”, a scris, sâmbătă, Florin Cîțu, pe Facebook.

Miniștrii de Finanțe din statele membre ale Uniunii Europene (UE) au participat, vineri și sâmbătă, la București, la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), în contextul deținerii președinției rotative a Consiliului UE de către România. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a organizat această reuniunea informală, iar la eveniment au participat peste 40 de delegații, aproximativ 1.000 de persoane, miniștrii de Finanțe din statele membre ale UE, Guvernatorii băncilor centrale, comisari europeni și înalți reprezentanți ai instituțiilor UE.

De asemenea, senatorul PNL a continuat, sâmbătă, să susțină că ministrul de Finanțe este spion rus. Liberalul a mai făcut asemenea acuzații, dar ministrul le-a negat într-o altă postare pe Facebook.

„Orlando și rușii! Guvernul Dragnea ajută Rusia să-și creeze dominație în inima UE, folosind metode la limita legii. Nu există niciun dubiu pentru mine, că România participă, în mod planificat, din 2015, la această operațiune fără niciun beneficiu pentru țară noastră. Beneficiază doar câteva persoane”, a mai scris, sâmbătă, pe Facebook, Florin Cîțu.

Senatorul liberal a precizat că, în perioada 2013-2015, s-a luat decizia, fără să fie anunțată public, ca România să participe direct la resuscitarea unui număr de bănci create pentru spațiul sovietic și de a facilita accesul acestor bănci în interiorul UE în condiții preferențiale.

„Persoană desemnată de grupul care dorea apropierea de Rusia, în 2015, a fost Eugen Teodorovici. Asta reiese în urmă analizei mele, dar și a faptului că, în 2015, Eugen Teodorovici a avut întâlniri cu delegațiile băncilor internaționale în care Rusia este acționar majoritar”, a apreciat Cîțu, întrebându-se retoric „Cine a luat decizia în România de a cheltui sute de milioane de dolari știind din primul moment că nu există niciun beneficiu pentru țară noastră?”.

Senatorul PNL a susținut că acele trei vehicule la care România a fost forțată să participe, deși nu are niciun beneficiu sunt: Banca Internațională de Investițîi (BII), Banca Internațională de Cooperare Economică (BICE), Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN).

„Ministerul finanțelor publice a recunscut public că România nu are NICIUN beneficiu și singurii care beneficiază sunt rușii. A recunoscut că România îi ajută pe ruși să primescă un rating mai bun și să între în UE nestingheriți”, a precizat Cîțu.

Pentru a-și susține această opinie, senatorul liberal l-a citat pe unul dintre angajații Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

„Principalele efecte pozitive ale participării României la majorarea capitalului vărsat sunt: creșterea puterii de vot a României în cadrul băncii; influențarea, în mod pozitiv, a ratingurilor acordate băncii, prin demonstrarea creșterii sprijinului țării noastre față de bancă, dar și creșterea reprezentării României în structurile de conducere”, ar fi spus Florin Horațiu Iura, secretar de stat în MFP, citat de Cîțu.

„Este evident din această declarație a MFP că Guvernul României se folosește de statutul de membru UE pentru a ajuta băncile rusești să pară mai sigure și să nu fie sancționate pe teritoriul UE. Ce primesc la schimb de la ruși Dragnea, Vâlcov, Teodorovici, Tăriceanu? ATENȚIE! La câteva zile după ce România a numit un guvernator, agenția de rating Fitch a dat rating băncii BII similar cu cel al României. Agenția de rating a spus că ratingul a fost crescut pentru că BII a primit de la țări din UE creșterea contribuției și își mută sediul la Budapesta. Acum este clar de ce Teodorovici TREBUIA să fie la Varadero? Același lucru a fost subliniat și de Standard and Poors. Toate trei băncile sunt coordonate și controlate de Kremlin. Omul care are legătură directă cu toate trei în România este Eugen Teodorvici”, a detaliat Cîțu.

De asemenea, senatorul liberal a revenit și a susținut că, din nou, că Teodorovici minte, începând cu următoarele mențiuni: în Hotărârea de Guvern nr 921/2018 din 15 noiembrie, s-a autonumit guvernator doar în BII, iar în BICE a hotărât să păstreze reprezentarea doar la nivel de secretar de stat.

„A mințit! NU este guvernator de drept în instiutiile financiare internaționale, s-a autonumit doar în cea în care i se spusese (ordonase?) să fie guvernator în întâlnirea din 14 noiembrie cu președintele rus al BII. Rusia, acționar MARJORITAR în BII, este reprezentată în BII de adjunctul (!!!) ministrului de finanțe! Mai mult, încă o dovadă că Teodorovici minte, la BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI, de unde România a primit deja împrumuturi de peste un miliard de euro, România este reprezentată în consiliul guvernatorilor de amabasadorul/ reprezentatul permanent al României la Consiliul Europei. Aici, Teodorovici nu avea interes să se autonumească, pentru că nu beneficiază de niciun fel de servicii care l-ar pune într-o lumina favorabilă cu Kremlinul. Eugen Teodorovici a vrut neapărat să fie numit guventor la banca BII. Era important pentru ruși, având în vedere că ratingul băncii depindea de această decizie”, a continuat Cîțu, pe Facebook.

Președintele BII i-a cerut lui Teodorvici să se numească guvernator în conducerea BII, pentru că avea nevoie de votul României la Varadero. „Teodorovici TREBUIA să meargă la Varadero pentru că România nu are supleant la BII și TREBUIA să voteze. La Varadero s-a votat ca sediul BII să se mute de la Moscova la Budapesta. Discuția dintre președintele BII și Teodorovici a avut loc pe 14 noiembrie 2018, cu o zi înainte de hotărârea de guvern 921/2018″, a mai scris Cîțu.

Pentru a-și susține opinia, senatorul liberal a atașat poze în care vicepremierul Cubei se întâlnește cu ministrul român al Finanțelor, iar apoi îl decorează pe președintele băncii BII. Senatorul liberal a mai prezentat informația conform Teodorovici a fost la Varadero și că este spion rus, dar ministrul de Finanțe a negat, într-o postare pe Facebook.

„A aranjat Rusia întâlnirea lui Teodorovici cu oficialii din Cuba? Toate cele trei off-shore-uri rusești sunt conduse de trei oficiali ruși cu legături între ei și bineînțeles toți au legături cu administrația rusă și beneficiază de imunitate și scutire de plata taxelor și impozitelor. Președintele BII: Rus, este descris astfel de New York Times”: comes from a prominent K.G.B. family, according to Western officials and a former Russian official. His father was the top Russian spy in Budapest during much of the 1970s, and his mother was hailed by the Russian news agency TASS as „one of the most extraordinary spies of the 20th century.” Președintele BICE: Rus, din 2013 în conducerea BII (!!!), iar înainte a lucrat în ministerul afacerilor externe și la Ambasada Rusiei din Marea Britanie. Preșdintele BCDM: Rus, fost vice-minstru de finanțe, a semnat mai multe acorduri între BII și diferite țări socialiste”, a menționat Cîțu.

Rușii au folosit același model pentru toate vehiculele lor, respectiv băncile sunt înființate ca urmare a unor acorduri guvernamentale ceea ce le conferă un statut special împotriva sancțiunilor UE și ale SUA, a subliniat senatorul liberal.

„Toți oficialli români de orice rang știau de aceste lucruri și totuși au fost de acord cu implicarea României, nu gratuit, la dezvoltarea și promovarea acestor verhicul interiorul UE. Aceste vehicule au apărut ca un răspuns al Kremlinului la sancțiunile impuse de UE prin REGULAMENTUL (UE) NR. 833/2014 AL CONSILIULUI din 31 iulie 2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina. Poate acum priviți cu alți ochi și înțelegeți scandalurile generete de Dragnea și Tăriceanu în legătură cu exploatările off-shore din Marea Neagră, OUG 114, transferul aurului de la Londra, naționalizarea Pilonului II de pensii, naționalizarea de facto a sistemului bancar local prin OUG 19/2019. Toate au un singur scop, favorizarea Rusiei și a acestor vehicule”, a adăugat Cîțu.

Senatorul PNL mai susține că, dacă la toate acestea adaugă declarațiile lui Eugen Teodorovici că nu avem nevoie de bani de la instituțiile financiare și băncile europene, atunci este de înțeles ceea ce el am înțeles de mult: „PSD s-a pregătit din timp pentru situația în care suntem sancționați pentru distrugerea justiției și a economiei cu tăierea fondurilor UE și în final cu excluderea din UE”.

În plus, liberalul crede că Guvernul României face tot posibilul să strice relația și cu singurul partner strategic care contează, SUA.

„În ciuda avertisementelor și pozițiilor oficiale ale administrațiilor Obama și Trump, România a făcut un gest care poate fi calificat drept trădare a parteneriatului strategic. Același (s)pion Orlando Teodorovici, la îndemnul cui?, după ce a propus să plătim ….ATENȚIE! 30 de milioane de dolari contribuție la o bancă gigantică controlată de China s-a autonumit guvernator și aici. Prin hotărârea de guvern nr. 110/2019 din 27 februarie 2019 (!!!), Eugen Teodorovici se autonumește Guvernator în Consiliul guvernatorilor Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură. Este vorba despre BAII, alternativa la Banca Mondială și care susține expansiunea intereselor Chinei în America și UE. ATENȚIE! Teodorovici aprobă din «creșterea» economică a lui Vâlcov să plătim 30 de milioane dolari acestei bănci, iar Donald Trump cere partenerilor americani și membri NATO să renunțe la tehnologia și echipamentele Huawei, din China”, a continuat Cîțu.

Senatorul PNL a mai argumentat, în acest sens, că Teodorovici folosește un telefon Huawei de la Senat și, în același timp, a refuzat să plătească cotizația la Agenția Spațială Europeană (ESA) și România a pierdut dreptul de vot, în condițiile în care peste 80% din cotizație se întorcea în România sub formă finanțării de proiecte.

„Ca urmare postărilor mele despre participarea României la un complot de natură economică ce favorizează Rusia, Turcia și China, SOLICIT PUBLIC guvernului României să se RETRAGĂ URGENT din aceste vehicule care ne aduc pagube financiare și ne distrug relațiile cu partenerii noștri strategici. Voi iniția demersuri către instituțiile abiliate, inclusiv CSAT, pentru a stopa aceste lucruri”, a încheiat Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens