Motivul pentru care a demisionat managerul interimar de la Floreasca

Motivul pentru care a demisionat managerul interimar de la Floreasca
Publicat: 01/09/2016, 11:30
Actualizat: 01/09/2016, 11:30

„Doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului, cel târziu în luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun și parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunostință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și calitățile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sănătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situației”, a declarat miercuri seara ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Anunțul ministerului a venit după ce Vlad Voiculescu a avut discuții atât cu unii dintre medicii care au demisionat miercuri cât și cu managerul Spitalului de Urgență Floreasca.

Demisii în bloc ale medicilor

17 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunțat miercuri că demisionează în urma „presiunii psihologice” și a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun. Joi, alți cinci și-au depus demisiile, numărul lor ajungând la 22. Protestul nu se oprește aici și, potrivit declarațiilor unui reprezentant al medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD din cadrul spitalului, alți nouă medici se pregătesc să își depună demisiile astăzi.

17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, și-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. „Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică și mudul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a confirmat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprița.

„Managerul Sorin Păun refuză să semneze achiziții, situația este așa în tot spitalul, sunt laboratoare fără kituri de analiză, lipsesc de medicamente. În înregistrări, acele înjurături se întâmplau în sala de operație, acesta e comportamentului domnului doctor, agresează verbal, e lua de rezidenții lui. Nu mai avem cu ce să ne facem treaba, în septembrie rămânem fără medicamente, fără kituri de analize, de două luni au fost mai multe întâlniri cu ministrul și cu consilierii lui. Păun se apăra la aceste întâlniri, spunând că sunt minciuni faptul că nu ar fi medicamente. O să fie afectată și activitatea din spital fiindcă elicopterul aparține SMURD București”, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în fața spitalului că „este o reacție pe care trebuia să o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afectează calitatea actului medical. Nu gărzile sunt problema, ci felul în care ni se adresează, cum ne tratează. Mai urmează să mai depună demisii și alți colegi”.

„Managerul a refuzat să semneze pentru achiziționarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni și dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte”, a spus un alt medic.

Întrebați cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. „De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor și la Ministerul Sănătății. S-au găsit soluții, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziții de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat și noi medicamente din banii noștri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie”, a mai spus un medic.

Demisiile au fost depuse după ce au apărut spațiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicușor Louchi, după ce a vizitat pe neașteptate unitatea de arși de la Floreasca, care nu era încă funcțională la vremea aceea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?