Motivul pentru care o primărie din Cluj cere declararea stării de alertă

Motivul pentru care o primărie din Cluj cere declararea stării de alertă
Publicat: 25/07/2016, 16:13
Actualizat: 26/03/2019, 06:45

Potrivit unui comunicat al Primăriei Florești transmis, luni, semnat de primarul Horea Șulea, operatorul de salubritate din comună a fost notificat de societatea care administrează rampa pe care se depozitau până acum deșeurile de suspendarea contractului, motivând că rampa s-a umplut și nu mai poate primi noi transporturi.

„Am solicitat Prefecturii Cluj acordul pentru declararea stării de alertă pe raza omunei Florești, ca urmare a situației serviciilor de salubritate, situație concretizată prin imposibilitatea depozitării deșeurilor menajere de la populație într-o rampă autorizată. Operatorul de salubritate din Florești, Quatro Eco Salub, a fost notificat de către SC Salprest Rampă de suspendarea contractului care permitea operatorului depozitarea deșeurilor în rampa acestei societăți. Aceasta a motivat suspendarea contractului prin faptul că rampa pe care o operează s-a umplut și nu mai poate primi noi transporturi. Transportul deșeurilor menajere la rampe din alte județe cu autospecialele de colectare este imposibil având în vedere că aceste transporturi ar dura aproximativ 10 ore per autospecială”, se arată în documentul citat.

Horea Șulea a subliniat în comunicat că operatorul de servicii de salubritate, Quatro Eco Salub, se confruntă cu un blocaj financiar din cauza datoriilor pe care asociațiile de proprietari, via firmele de administrație, le au la operator, acestea ajungând la aproximativ 500.000 lei.

„Problema este una acută, fiind similară la nivelul întregului județ, Clujul neavând în acest moment o rampă autorizată de depozitare a deșeurilor menajere. Comuna Florești, cu o populație înregistrată de peste 30.000 de locuitori (35-40.000 locuitori în total) are cel mai mult de suferit de pe urma acestei situații”, a menționat Șulea.

Primarul Floreștiului, Horea Șulea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că starea de alertă va permite primăriei să treacă peste niște etape de avizări de la diverse instituții în vederea înființării unei platforme pe care să fie descărcate din autospeciale deșeurile colectate de la populație și apoi încărcate în containere și transportate pe o rampă din Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Danciu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că solicitarea Primăriei Florești va fi analizată în regim de urgență.

„Va trebui să aibă loc și o verificare a situației în teren. Vom face demersuri și la Consiliul Județean Cluj pentru găsirea unei soluții, în condițiile în care acesta gestionează proiectul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), finanțat din fonduri europene”, a spus Danciu.

Consiliul Județean Cluj a început în 2012 un proiect de construire a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) pe un teren situat în comuna Feleacu de lângă Cluj-Napoca, care trebuia să preia toate deșeurile din județ și care trebuia finalizat în octombrie 2014. Contractul a fost atribuit prin licitație asocierii dintre firmele SC Confort SA, Atzwanger SPA, SC Ladurner Impianti SRL, SC Vel Service SA, valoarea contractului, finanțat din fonduri europene, fiind de 107,5 milioane de lei. În același an, liderul asocierii, SC Confort SA, firmă din Timișoara, a intrat în insolvență, iar lider al asocierii a devenit firma Atzwanger. La sfârșitul anului 2014,Consiliul Județean Cluj a reziliat contractul, invocând executarea unor lucrări neconforme, iar în ianuarie 2015 a depus o plângere penală împotriva firmelor care execută lucrările la centru.

Reprezentanții CJ Cluj anunțaseră că proiectul privind Centrul de Management Integrat al Deșeurilor este în curs de revizuire și că noul termen pentru finalizarea lucrărilor era 31 decembrie 2015, dar acesta a fost prelungit, ultimul termen avansat fiind anul 2019.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
7 celebrități despre care nu ai știut că au fost inventatori