Nancy Pelosi, declarație la Conferința ONU pe tema climei: Statele Unite încă sunt implicate în reducerea poluării

Redactor:
Mihai Draghici
Nancy Pelosi, declarație la Conferința ONU pe tema climei: Statele Unite încă sunt implicate în reducerea poluării
Statele Unite sunt încă implicate în planurile de reducere a poluării, a declarat luni, la Conferința ONU pe tema schimbărilor climatice de la Madrid, Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, poziționându-se din nou împotriva președintelui Donald Trump.

„Prin venirea mea aici vreau să le spun tuturor că încă suntem implicați, Statele Unite încă sunt implicate”, a declarat Nancy Pelosi în momentul sosirii la Conferința Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice, relatează agenția Reuters.

Numeroase guverne și grupuri ecologice au criticat decizia președintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Acordul climatic Paris, semnat în anul 2019, care are obiectivul limitării încălzirii climei. Donald Trump argumentează că economia SUA ar fi afectată de prevederile acordului.

Însă Nancy Pelosi a încercat să le ofere asigurări aliaților că Statele Unite respectă angajamentele. „Delegația noastră se află aici pentru a transmite mesajul că angajamentul Congresului de a lua măsuri în criza climatică este ferm”, a subliniat Pelosi.

 

Tags:
Inchide