Noi informații despre polițistul atacat cu o sabie în timpul misiunii: „Colegul nostru nu purta casca de protecție”. Acesta a fost transportat la Spitalul din Iași, dar se află în stare foarte gravă. UPDATE

Publicat: 05/12/2017, 13:23

UPDATE 13:08:Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde a fost dus polițistul rănit cu sabia în timpul unor percheziții în Rădăuți, spune că bărbatul este în comă indusă și prognosticul rămâne rezervat.

„Pacientul a fost preluat în Unitatea de Primire a Urgențelor din Spitalul Clinic de Urgență de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iași. Este în curs de stabilizare și reevaluare. Este victima unei agresiuni. Leziunile pe care le-am inventariat până acum sunt în mai multe localizări, dar ținând cont că este și o anchetă în curs din punct de vedere medico-legal, toate datele vi le vom da la momentul în care ele se vor confirma. Prognosticul rămâne rezervat din cauza severității lezionale. În acest moment pacientul este în curs de resuscitare volemică și respiratorie, evaluare imagistică și va beneficia de cele mai moderne tehnici de neuro-navigație în intervenții neurochirurgicale într-un centru de neuro-excelență de la Nicolae Oblu din Iași”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, polițistul are nevoie de măsuri de terapie intensivă, fiind un „pacient critic, politraumatizat, în comă indusă medicamentos”.

„Sunt leziuni severe la nivelul capului și nu numai, dar bilanțul lezional complet îl vom face la momentul în care vom avea toate rapoartele imagistice”, a mai spus Ciuhodaru.

UPDATE 12:40:„La una dintre locații au acționat 4 polițiști de la criminalitate organizată și patru luptători de intervenție. Cei în cauză au pătruns în curtea imobilului unde erau trei câini de luptă, unul dintre ei liber. S-a asigurat câinele liber, a fost făcută somație să se deschidă ușa pentru percheziții, nu s-a întâmplat acest lucru, așa căs-a procedat la pătrunderea cu mijloacele din dotare, în momentul în care echipa de luptători se afla în fața ușii, din interior, din întuneric, un bărbat de 29 de ani a ripostat cu o sabie rănind polițistul. Unul dintre colegi a fost rănit în zona capului și a brațului stâng, i s-au acordat imediat îngrijiri medicale de către echipajul sosit la fața locului.

Ulterior a fost transportat la Spitalul din Rădăuți și, cu echipe SMURD, la Spitalul din Suceava. Mai departe, a fost transportat cu cu elicopterul pus la dispoziție de MAI la Spitalul din Iași. Avem și o informație de ultimă oră, a ajuns cu bine la Iași, avem mare încredere că situația va fi una pozitivă, deși se află într-o stare foarte gravă.

Polițiștii aveau în dotare mijloace de protecție, trei dintre ei purtau casca, colegul agresat nu purta casca, deși o avea asupra lui. Am dispus verificări structurii centrale, cât de curând posibil comunicăm rezultatele.

În 2017, agresorul a fost cercetat într-un alt dosar, arestat 30 de zile, apoi pus în libertate, după ce s-a dispus măsura controlului judiciar, care a fost ridicat în octombrie 2017.

Polițistul este căsătorit, lucrează de 12 ani în Poliția Română, are doi copii, două fetițe de 3 și 5 ani”, au transmis reprezentanții MAI într-o declarație de presă.

UPDATE 10:28:Alexandru Huțuleac, bărbatul care marți dimineața a lovit un polițist cu sabia în timpul unor percheziții, a mai fost arestat și în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acțiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei rețele de traficanți, iar după patru luni a fost eliberat.

Conform Inspectoratul de Poliție Suceava, unul dintre suspecți a refuzat să deschidă ușa în timpul perchezițiilor, iar polițiștii au intrat în forță. Primul polițist intrat în locuința lui Alexandru Huțuleac, agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi a fost lovit în cap cu o macetă.

Agresorul, Alexandru Huțuleac, a fost reținut de polițiști urmând să fie prezentat procurorului pentru reținere pe 24 de ore.

Acesta a mai fost arestat și în iulie 2016, după ce alături de alte persoane, aceștia fiind acuzați că au pus bazele unei rețele de trafic de droguri ce alimentau cu etnobotanice peste 300 de tineri din Suceava.

Conform informațiilor făcute publice la acea vreme de procurorii DIICOT Suceava, gruparea a vândut etnobotanice în valoare de peste 3 milioane de lei, în urma acțiunii din 2016 fiind arestate preventiv cinci persoane și alte șase puse sub control judiciar.

Pe parcursul cercetărilor au fost identificați 22 de membri ai grupării infracționale, care, timp de trei ani au vândut etnobotanice pe raza județului Suceava.

În urma perchezițiilor, procurorii au indisponibilizat peste 8 kilograme de substanțe etnobotanice, mașini de lux, terenuri și case achiziționate de membrii grupării din sumele provenite din vânzarea de etnobotanice.

La acea vreme, Alexandru Huțuleac, al doilea ca importanță în grupul infracțional, a refuzat să colaboreze cu poliția, însă a pus la dispoziția anchetatorilor înregistrări video ale camerei de supraveghere montate în locuința sa.

Alexandru Huțuleac a reușit să scape din arest după doar patru luni, fiind cercetat sub control judiciar până în luna octombrie 2017.

UPDATE 10:16:Polițistul care a fost rănit, marți, cu sabia în timpul unor percheziții în Rădăuți a fost preluat cu un elicopter SMURD și transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, acesta fiind în comă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Agentul șef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, în vârstă de 35 de ani, care lucrează în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, are traumatism cranio-cerebral sever și răni tăiate la braț, iar medicii au decis transferul său de la Spitalul Clinic de Urgență Suceava la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Polițstul a fost dus la Iași cu elicopterul SMURD, acesta fiind în comă după atacul cu sabia.

UPDATE 09:14:Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susține că polițistul rănit în misiune va fi transportat la un spital din Iași, precizând că este necesară adoptarea unui set de măsuri pentru protecția polițiștilor.

„Suntem moblizațti să facem tot ce se poate pentru salvarea polițistului. Este transportat la un spital din Iași iar acolo va fi evaluat mult mai profund și analizăm cu specialiștii de la DSU posibilitatea să-l transportăm la un spital universitar. (..) Poate acum, în ultimul ceas, vom înțelege cât de important e să adoptăm un set de măsuri care să protejeze polițiștii în misiuni. Poate vor înceta speculațiile că vrem să dăm puteri sporite polițiștilor”, a declarat Carmen Dan la Digi24.

UPDATE 09:10:Polițistul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, rănit, marți dimineața în timpul unor percheziții la un suspect de trafic de droguri, în Rădăuți, județul Suceava, este în comă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O ambulanță l-a preluat pe polițist de la Spitaul din Rădăuți, unde a fost dus după ce a fost rănit cu o sabie de tip macetă în timpul perchezițiilor și l-a transportat la Spitalul de Urgență Suceava, în comă.

„Ambulanța a preluat un bărbat în comă, de la spitalul din Rădăuți unde a fost stabilizat și au fost efectate au fost efectuate primele îngrijiri medicale, și l-a transportat la spitalul de urgență din Suceava”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanță Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Polițiștii din Suceava spun că propietarul casei unde s-au desfășurat perchezițiile nu a răspuns la solicitările celor de la acțiuni speciale, astfel că intervenția a fost una în forță.

„Unul dintre polițiștii, un bărbat de 35 de ani din Rădăuți, angajat al IPJ Suceava la Serviciul de Acțiuni Speciale a fost rănit în zona capului cu o macetă. Agresorul a fost reținut de polițiști” a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, comisarul Ionuț Epureanu.

Polițistul a fost transportat de urgență la spital, în comă indusă, urmând să fie supus mai multor investigații de specialitate pentru a se stabili cât este de gravă leziunea și ce proceduri medicale trebuie efectuate.

În cursul dimineții au fost organizate opt echipe care urmau să facă percheziții la domiciliile unor persoane suspectate de trafic de droguri. La locuința unuia dintre suspecți, unul dintre polițiști a fost atacat cu o sabie, fiind rănit la braț și la cap, potrivit reprezentanților Poliției Române.

„La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate a atacat și rănit, cu o sabie, pe colegul nostru, agent șef adjunct de poliți Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru acțiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap și braț. Bărbatul în cauză a fost imobilizat, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz. Acesta a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat și controlul judiciar, de către instanța de judecată”, transmite Poliția Română într-un comunicat de presă.

Victima este în stare destul de gravă, fiind internată la un spital din Suceava. Medicii vor stabili dacă polițistul va fi transportat la București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Unde merg românii în minivacanță. Destinațiile aflate în top
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani