(P) De ce tot mai mulți români își lansează afaceri pe Amazon cu ajutorul lui Alexandru Hudițan și Claudiu Stănculescu

Publicat: 02/11/2017, 10:54
Actualizat: 06/11/2017, 16:49

Cu peste 304 milioane de clienți, Amazon comercializează aproape orice, de la articole sportive, la mobilier sau alimente. Cu toate acestea, aproximativ 80% dintre produsele care se regăsesc pe celebrul shop online nu sunt fabricate de către compania americană, ci de către producători independenți.

Exact aceasta este pârghia pe care o accesează antreprenorii români, care și-au deschis „magazine virtuale” pe Amazon, unde comercializează produse nișate care au fost fabricate la prețuri rezonabile chiar în China. Diferența dintre prețul de fabricare și prețul final de pe Amazon reprezintă marja de profit, care poate fi considerabilă, după cum au demonstrat câțiva români cu rulaj anual de $500.000.

Comercianții de pe Amazon se numesc selleri (vânzători), iar majoritatea sellerilor români s-au reunit într-o comunitate dedicată exclusiv comerțului pe Amazon, pe împărțirea informațiilor și a resurselor: comunitatea Amazonienii.

Această comunitate a fost înființată de Alexandru Hudițan și Claudiu Stănculescu, doi foști corporatiști care și-au căutat norocul pe piața din Statele Unite și l-au găsit.

„Nu am pornit pe acest drum cu un scop anume. Nu știam că a deveni selleri pe Amazon ne va duce la a pune bazele celei mai mari comunități românești de e-commerce. Am avut obiective simple și modeste: niște timp, niște bani și niște libertate. Creșterea a venit natural. Noi ne-am adaptat la cerințele pieței, iar piața din România s-a adaptat la acest model de business – care deja e celebru peste tot în lume”, spune Alexandru Hudițan.

Alexandru Hudițan

Majoritatea Amazonienilor au urmat un curs inedit, ținut online de către Alexandru și Claudiu: Amazon SetUP. Acesta este un incubator de afaceri care te ghidează în decursul a 4 luni spre a avea primul produs la vânzare pe Amazon.

„Noi nu avem un curs de Amazon… noi avem un curs despre ce am făcut noi pe Amazon. Nu este lipsit de muncă, nu te îmbogățești peste noapte. Este doar un model de afaceri pe care l-am optimizat pentru a minimaliza riscurile. Tot ce predăm, aplicăm și noi la afacerile noastre.” completează Claudiu Stănculescu.

Claudiu Stănculescu

Peste 2200 de oameni le-au urmat cursul, acesta devenind în mai puțin de un an cel mai bine vândut curs online din România.

„Sunt Daniel, sunt din Constanta si vreau sa iti impartasesc experienta mea cu acest curs:

#setUP care mi-a schimbat viata. Si nu exagerez. Cand m-am apucat de acest curs avem de gand sa castig un salariu in plus lunar. Acum, la 8 luni de la lansarea primului produs pe amazon pot spune ca acest model de business mi-a depasit asteptarile si mi-am depasit de mult obiectivul initial. Acum sunt aproape sa lansez al doilea produs si sa imi permit viata pe care mi-am dorit-o dintotdeauna: calatorind si lucrand pentru compania mea.

Cursul Setup 5 va avea un grup de mentori din care fac si eu parte si care, pe langa Claus si Hudi, va sustine prin experienta practica cresterea acestui grup si primele demersuri pentru acest business. – Daniel Ionașcu (profil FB)

„Calca pe urmele noastre si invata sa vinzi pe Amazon! Ai nevoie de un laptop, internet si imaginatie! Eu am facut parte din sesiunea a 2-a de curs, ce a inceput in toamna anului trecut, iar de la sesiunea a 3-a am devenit mentor in cadrul cursului. Am lansat primul produs in aplilie anul acesta si rezultatele deja sunt consistente, incomparabile cu o afacere locala gen magazin de cartier, unde oricum nu incepi fara cateva mii bune de euro sau poate chiar zeci de mii. Pentru mine aceasta sansa a fost oportunitatea de a ma apropia de independenta fata de un job static, unde imi fac programul cum vreau si unde stiu pentru ce muncesc. Va rog sa nu ezitati si veniti cu intrebari!” – Adi Petrașca (profil FB)

Noua ediție a Cursului SetUP va începe în 11 noiembrie, iar cele câteva sute de cursanți care deja s-au înscris sunt nerăbdători să înceapă.

„Cel mai bine era să te apuci acum 5 ani, dar al doilea cel mai bun moment este chiar acum. La peste 300 de milioane de clienți activi, e încă mult loc pe Amazon.” spune Alexandru Hudițan, fondatorul Amazonienii.

Înscrierile pentru ediția a 5-a a cursului SetUP se încheie în 10 noiembrie. Mai multe detalii despre curs, dar și despre înscrieri, se găsesc aici: http://amzsetup.ro/setup5

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
De ce a fost mutat Florin Piersic la un spital din București. Vești nu tocmai...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
El este Vlad, tânărul care s-a aruncat de la etajul trei al spitalului după o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Locul din România care îți taie răsuflarea. Parcă este desprins din basme
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pasărea care adoptă sau ucide puii altor păsări