Parlamentarii cer explicații SRI

Parlamentarii cer explicații SRI
Publicat: 23/05/2016, 21:39

UPDATE 16:41 Partenera de viața a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, care a venit luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru Mediafax.

UPDATE 12:30 Șeful SRI a transmis Comisiei de control SRI că Dan Condrea nu a fost filat în noaptea accidentului, a declarat, luni, senatorul PNL Teodor Atanasiu, afirmând că membrii comisiei au cerut SRI mai multe informații despre cum au colaborat cu instituțiile statului în cazul Hexi Pharma, afirmând că membrii comisiei au cerut SRI mai multe informații despre cum au colaborat cu instituțiile statului în cazul Hexi Pharma. Mai multe detalii AICI

UPDATE 11:45 Parchetul General a anunțat că, după preluarea dosarului privind accidentul în urma căruia ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, se va dispune efectuarea unei „expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii și a împrejurărilor producerii accidentului”.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi urmat să fie audiat luni în dosarul privind dezinfectanții diluați și că „s-ar fi întâmplat mai multe lucruri”, informații pe care Dan Condrea le-ar fi știut.

„În ultimele cateva zile organele judiciare, sub coordonarea procurorilor, au ridicat mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate de fimă cu spitalele din București și din împrejurimi. Astăzi se putea evalua și se va evalua care este prejudiciul în acest caz. Era imineantă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoștință învinuirea. Se puteau lua măsuri preventive. Există indicii că astăzi urma să fie audiat și se puteau întâmpla mai multe lucruri. Cei implicați în cauze știu întotdeauna ce urmează să se întâmple”, a declarat Procurorul General al României, Augustin Lazăr la sediul Parchetului General.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că datele preliminare ale anchetei privind accidentul în urma căruia omul de afaceri Dan Condrea a decedat ar arăta că este vorba despre o sinucidere. Dosarul privind accidentul patronului Hexi Pharma va fi preluat, luni, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Nu se va schimba cursul anchetei, va fi una efctivă în care se vor clarifica toate aspectele cu referire la toat persoanele care sunt vizate. Organele de poliție sunt la fața locului. Cercetarea este cea care se face în mod obișnuit pentru a se vedea daca e accident sau sinucidere. La fața locului au fost reprezentanți ai Institutului de Criminalistică al Poliției Române. Este vorba despre o cercetare în curs însă sunt indicii foarte puternice că cel decedat este Dan Condrea. E vorba despre autoturismul acelei firme și actele care aparțin persoanei respective. De regulă, în astfel de cazuri se fac cercetări pentru ucidere din culpă”, a mai precizat Augustin Lazăr.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-a pierdut viața, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în județul Ilfov, pe drumul ce leagă localitățile Buftea de Corbeanca, au anunțat surse din rândul polițiștilor, accidentul fiind semnalat în jurul orei 19.30. Mașina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul și-a pierdut viața pe loc. Echipele de salvatori ajunse la fața locului au găsit o victimă desfigurată.

Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov a declarat că există doi martori ai accidentului. Unul dintre ei se afla la volanul unui autovehicul pe care mașina implicată în accident l-ar fi depășit cu puțin timp înainte de impact iar cel de-al doilea este un biciclist care trecea prin zonă.

Polițiștii au reluat, luni dimineață, cercetarea la fața locului. După ce se vor înceia verificările la locul accidentului, polițiștii vor dispune și o analiză ADN pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului