Parlamentarii vor fi cazați, ca și până acum, la hotel. Deputații mai au nevoie și de 80 de mașini

Parlamentarii vor fi cazați, ca și până acum, la hotel. Deputații mai au nevoie și de 80 de mașini
Publicat: 17/12/2012, 13:22
Actualizat: 08/08/2019, 20:35

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că Senatul și Camera Deputaților vor merge pe varianta veche privind cazarea parlamentarilor din provincie la hotel și cine nu vrea cazare să primească o sumă până va fi modificat statutul deputatului și senatorului.

„În acest moment și noi și Senatul vom merge pe varianta veche, sunt legat de modificarea unui articol din Statutul deputaților și senatorilor potrivit căruia avem obligația să mergem pe cazare și cine nu vrea cazare să primească o sumă”, a spus Zgonea, întrebat în legătură cu cazarea deputaților.

Zgonea a adăugat că în acest moment este limitat de un buget mult mai redus și caută soluții astfel încât toți parlamentarii să aibă toate bunurile necesare pentru a-și duce la îndeplinire mandatul.

„Sunt limitat în acest moment de un buget mult mai redus, mi-au venit cifrele și m-am îngrozit: este mai tăiată decât trebuie să fie, cu mult la personal, la cheltuieli și servicii în zonele în care trebuie să asigurăm funcționalitatea fiecărui parlamentar. Obligația mea și preocuparea mea este ca fiecare parlamentar să poată să aibă toate bunurile necesare pentru a-și duce la îndeplinire mandatul de deputat”, a arătat Zgonea.

Zgonea a precizat că până pe 19 decembrie Camera nu poate să dea niciun ban deputaților pentru că aceștia nu și-au depus încă jurământul, iar până la validare parlamentarii aleși s-au cazat pe banii lor.

„Până pe 19 decembrie nu putem să dăm niciun ban niciunui deputat pentru că nu și-au depus jurământul, până la validare toți parlamentarii noi, în luna decembrie și-au închiriat singuri sau stau la hotel (…) Nimeni nu primește în avans. Stau la hotel pe banii propri”, a explicat Zgonea.

Deputații mai au nevoie de 80 de mașini noi

Camera Deputaților mai are nevoie de 80 de mașini pentru deputații noi, a spus Zgonea, precizând că mașinile preluate de la deputații cărora li se încheie mandatul trebuie verificate din punct de vedere tehnic.

„În acest moment avem 80 de mașini pe care nu avem de unde să le dăm. Plus că pe cele pe care le-am preluat durează o lună până să le verifice. După o campanie așa grea care nu a mai fost până acum mi-e greu să cred că toate mașinile sunt în perfectă stare”, a adăugat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că încearcă să găsească o soluție pentru birourile din Palatul Parlamentului care vor fi alocate fiecărui parlamentar, arătând că trebuie „descoperite 412 birouri”.

Zgonea a arătat că dacă un deputat nu are toate instrumentele stabilite prin lege poate depune plângere împotriva Camerei Deputaților.

„În acest moment eu sunt preocupat ca toți colegii în 48 de ore să-și depună toate documentele și am discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru ca atunci când se va deschide Parlamentul, și domnul Ciurescu va prezida prima ședință, să fie toate procedurile îndeplinite”, a adăugat Zgonea.

Zgonea a făcut aceste precizări la când a venit să salute pe parlamentarii care își îndeplineau procedurile necesare pentru înscrierea în Parlament.

El declara, marțea trecută, că varianta de a construi un hotel în regim de urgență, adică în aproximativ doi ani, pentru cazarea parlamentarilor este îmbrățișată de toate grupurile politice, el arătând că va discuta cu liderii de grup și va lua decizia necesară pentru a reduce cheltuielile.

Președintele PSD Victor Ponta declara, tot marțea trecută, în prima ședință BPN al PSD de după alegeri, la care a avut și presa acces, că nu vor fi dați mai mulți bani pentru bugetul Parlamentului anul viitor doar pentru că sunt mai mulți parlamentari, el îndemnând la tăierea salariilor și a sumelor forfetare.

„Toți parlamentarii noștri trebuie să știe și vă spun de pe acum, pentru domnul Zgonea, domnul Ilie Sârbu, să anunțați secretarii generali ai celor două Camere – anul viitor bugetul este identic cu cel din 2012. Nu-l mărim pentru că avem mai mulți parlamentari, pentru că lumea nu ar înțelege acest lucru și ar fi absolut incorect”, a spus Ponta.

În 14 noiembrie, președintele Camerei anunța că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitație pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputați vor primi o sumă pentru a-și plăti chiria în București și nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaților s-a situat în 2012 în jurul sumei de 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaților a plătit pentru cazarea deputaților suma de 1.289.342 de lei.

În legislatura care se încheie pe 19 decembrie au fost 471 de parlamentari, iar urmare a alegerilor de din nouă decembrie noul legislativ va avea 488 de parlamentari, cu 117 mai mulți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ