Patru copii au fost operați pe cord la Spitalul „Marie Curie”, starea lor este bună

Patru copii au fost operați pe cord la Spitalul Marie Curie, starea lor este bună
Publicat: 07/12/2013, 10:39
Actualizat: 01/10/2018, 15:55

Patru copii cu vârste între un an și 15 ani, cu malformații congenitale cardiace, au fost operați de medici români și italieni, la Spitalul „Marie Curie”, în perioada 2-4 decembrie, starea acestora este bună, fiind duși de la terapie intensivă în saloane, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Sănătății.

Cei patru copii au fost operați de o echipă mixtă formată din medici și asistenți români, aflați în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, împreună cu specialiști italieni, în cadrul unei noi misiuni la Spitalul de Copii „Marie Curie”.

„Cei patru copii operați au vârste de 1 an, 5 ani, 13 ani și, respectiv, 15 ani, cu malformații congenitale cardiace. Operațiile au decurs cu succes, fără evenimente deosebite, iar în prezent toți cei patru copii se află într-o stare favorabilă, au ieșit din terapie intensivă și se află în salon, în secția de cardiologie, în post-operatoriu, în grija specialiștilor italieni și a medicilor și asistenților români”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății remis, sâmbătă, agenției MEDIAFAX.

O nouă echipă de 11 specialiști italieni, formată din șase doctori, patru asistente și un perfuzionist, va veni, luni, 9 decembrie, la Spitalul „Marie Curie”. Aceștia vor opera, împreună cu medicii și asistenții români, alți aproximativ șase copii cu malformații cardiace congenitale.

„Activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului Marie Curie va continua cu misiuni medicale periodice și va deveni tot mai susținută în perioada următoare, urmând a fi complet funcțională cu specialiștii din Romania formați până la sfârșitul programului”, a precizat Ministerul Sănătății.

Începând din ianuarie 2014, încă doi doctori români, un chirurg și un cardiolog vor fi trimiși pentru formare în Italia, în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, inițiat de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Clinica San Donato și Fundația Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunțat săptămâna trecută că din 2 decembrie vor fi făcute noi operații pe cord la Spitalul „Marie Curie”, de către o echipă formată din patru medici și asistenți de la Clinica San Donato din Italia, împreună cu echipa de la spitalul bucureștean.

Nicolăescu a precizat că, de la demararea în septembrie a programului Dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pediatrice – inițiat de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Clinica San Donato și Fundația Bambini Cardiopatici nel Mondo – și până în prezent au fost trimși la pregătire, în Italia, doi medici și patru asistenți medicali.

Departamentul de cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de Copii „Marie Curie” a fost amenajat și dotat în urma unei investiții totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care aproximativ 1.500.000 de euro din donații publice strânse de Asociația Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 de euro oferiți de minister pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donații și sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activității operatorii la „Marie Curie”, Ministerul Sănătății a alocat, în august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor și a instrumentarului necesar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Ungaria a pus interzis la frontieră. Șoferii români care nu pot trece granița. Toleranță zero
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Planta care ar putea încetini îmbătrânirea și reduce riscul de Alzheimer
×