Percheziții la locuințele bărbatului reținut pentru uciderea și tranșarea unei femei

Percheziții la locuințele bărbatului reținut pentru uciderea și tranșarea unei femei
Anchetatorii fac percheziții, joi, în orașul Topoloveni și în comuna Leordeni, la locuințele bărbatului reținut în cazul uciderii și tranșării unei femei al cărei cadavru, fără cap, mâini și picioare, a fost găsit în râul Argeș, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 30/05/2013, 12:25
Actualizat: 27/03/2019, 01:31

Anchetatorii fac percheziții, joi, în orașul Topoloveni și în comuna Leordeni, la locuințele bărbatului reținut în cazul uciderii și tranșării unei femei al cărei cadavru, fără cap, mâini și picioare, a fost găsit în râul Argeș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Perchezițiile au loc în prezența bărbatului, Florin Mînzăraru, într-o casă din Leordeni în care au locuit părinții acestuia, precum și în apartamentul său din Topoloveni, anchetatorii încercând să stabilească unde a fost comisă crima. De asemenea, anchetatorii caută și arma albă cu care a fost secționat cadavrul femeii.

Bărbatul, care a refuzat să dea declarații anchetatorilor, nu este căsătorit și locuiește singur. Tatăl acestuia a decedat, mama acestuia lucrează în Anglia, iar fratele este la muncă în Italia.

După percheziții, bărbatul va fi dus la București, în condițiile în care acest caz a fost preluat de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, urmând să fie dus la instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Bărbatul, Florin Mînzăraru, în vârstă de 37 de ani, din orașul argeșean Topoloveni, a fost reținut, în noaptea de miercuri spre joi, ca principal suspect în cazul uciderii femeii al cărei cadavru secționat a fost găsit în râul Argeș.

Mînzăraru a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de omor deosebit de grav, tâlhărie și profanare de morminte, anchetatorii spunând că acesta a luat-o cu mașina pe femeie, apoi a dus-o acasă, a ucis-o și i-a secționat cadavrul, aruncându-l în râul Argeș de pe podul Căteasca.

Conform anchetatorilor, există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o tânără și pleacă spre județul Dâmbovița. În autoturism anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

Procurorul-șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din PICCJ, Marius Iacob, a declarat că suspectul, care în noaptea de miercuri spre joi a fost audiat la Poliția Topoloveni, nu și-a recunoscut fapta, refuzând să facă declarații.

Potrivit acestuia, în noaptea de 24 spre 25 mai bărbatul „a acostat-o pe femeie, Iuliana N., pe care a transportat-o cu mașina într-un loc nestabilit încă, unde a deposedat-o de mai multe bunuri, a ucis-o, după care a segmentat cadavrul și l-a aruncat în râul Argeș”.

„Urmează să stabilim care a fost motivul crimei. Învinuitul a refuzat să dea declarații. Din datele noastre rezultă ca a ucis-o în judetul Argeș, vom vedea dacă a și violat victima. Cel mai probabil, ar fi ucis-o pe femeie acasă la el, a segmentat cadavrul și a aruncat cadavrul sau o parte din el de pe podul de la Căteasca. Nu se știe cu ce a tranșat-o. El a fost condamnat în trecut pentru viol și a fost eliberat condiționat în luna aprilie 2013, iar ulterior a mai suferit condamnări pentru furt și pentru trecere frauduloasă a frontierei”, a spus Marius Iacob, la finalul audierilor de la Poliția Topoloveni.

Florin Mînzăraru a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare după ce a violat și a rănit cu un cutter o femeie, pedeapsă din care a executat cinci ani și trei luni, fiind eliberat condiționat în luna aprilie.

Florin Mînzăraru a fost trimis în judecată în 10 martie 2008 pentru viol. Acesta fusese arestat preventiv în februarie 2008, fiind acuzat că a violat o tânără, pe care a și rănit-o cu un cutter.

Judecătoria Topoloveni l-a condamnat pe Mînzăraru, în 15 iulie 2008, la opt ani de închisoare cu executare. Instanța l-a obligat să îi plătească femeii daune morale de 105.000 de lei.

Decizia a fost contestată de Florin Mînzăraru la Tribunalul Argeș, care în 3 noiembrie 2008 i-a respins recursul și a menținut condamnarea dispusă de Judecătoria Topoloveni, decizia fiind definitivă. După ce a fost condamnat, Mînzăraru a fost încarcerat în Penitenciarul Colibași.

În ianuarie 2013, Florin Mînzăraru a cerut Judecătoriei Pitești să fie eliberat condiționat, după executarea a două treimi din pedeapsa de opt ani de închisoare primită pentru viol.

Instanța Judecătoriei Pitești a dispus, în 22 ianuarie 2013, declinarea competeenței de soluționare a cererii formulate de Mînzăraru la Judecătoria Târgu-Jiu, în condițiile în care acesta fusese transferat în Penitenciarul Târgu-Jiu

În 26 februarie, Judecătoria Târgu-Jiu i-a respins cererea de liberare condiționată.

El mai formulase o cerere de eliberare condiționată și în 12 februarie 2013, și aceasta fiind respinsă, în 5 martie, de Judecătoria Târgu-Jiu.

În 27 martie, Florin Mînzăraru a solicitat din nou să fie eliberat, iar o zi mai târziu, Judecătoria Târgu Jiu a admis propunerea formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.

După ce instanța a dispus definitiv eliberarea condiționată a lui Mînzăraru, acesta a fost pus în libertate, în luna aprilie.

Potrivit unor surse din Poliție, bărbatul lua cu mașina femei care făceau autostopul, după care le viola, fiind suspectat de mai multe fapte de acest gen.

Sursele citate au precizat că acesta folosea un autoturism Hyundai model vechi în care își atrăgea victimele.

Cadavrul unei femei fără cap, fără mâini și fără picioare a fost găsit de un cioban, sâmbătă, în râul Argeș, în localitatea dâmbovițeană Petrești, satul Ionești.

Rudele unei femei de 36 de ani din localitatea dâmbovițeană Valea Mare au alertat Poliția, sâmbătă seară, despre dispariția acesteia după ce a fost dat publicității cazul femeii al cărei cadavru a fost găsit în râul Argeș.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorțată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni și făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmbovița, unde locuia împreună cu concubinul ei. Sora femeii dispărute a susținut că bărbatul cu care aceasta trăia în concubinaj ar fi recunoscut-o la morgă, după semnele particulare.

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați în Argeș și Dâmbovița pentru căutări în acest caz, iar ofițeri specialiști de la direcțiile de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale din IGPR, precum și de la Institutul Național de Criminalistică, au fost trimiși în Dâmbovița pentru a sprijini ancheta.

Luni, anchetatorii au găsit piciorul stâng al unui cadavru uman în albia râului Argeș, în apropiere de zona unde a fost găsit cadavrul, iar marți a fost găsită o mână, la aproximativ 200 de metri în amonte de podul de la Ionești, după ce s-a decis golirea temporară a barajului de la Golești, nivelul râului Argeș scăzând considerabil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Exclusiv: Borcea își inițiază fiul în tainele afacerilor. Cei doi au fost surprinși în acțiune
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit