Percheziții româno-americane la Baza militară Mihail Kogălniceanu. Suspiciuni de achiziții făcute ilegal

Percheziții româno-americane la Baza militară Mihail Kogălniceanu. Suspiciuni de achiziții făcute ilegal
Sursă Foto - Bzi.ro
Publicat: 30/09/2022, 11:19

Direcția Națională Anticorupție a confirmat că a efectuat 26 de percheziții în acest dosar și că procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare americane.

DNA a confirmat că a efectuat 26 de perecheziții într-un dosar în care procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare americane.

Direcția Națională Anticorupție susține că ar fi vorba de suspiciuni de corupție, mai exact, comisioane pentru acordarea de contracte de achiziții, dar și abuz în serviciu.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, se arată în comunicatul celor de la DNA.

Perchezițiile la firme și patronii români au fost făcute de DNA, Secția a II-a de combatere a infracțiunilor de corupție și asimilate corupție, iar militarii americani au fost vizați de anchetatori americani.

Benzină furată din baza Kogălniceanu din Constanța

De asemenea, în noiembrie 2021, și procurorii DIICOT au făcut percheziţii domiciliare într-un dosar vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari, potrivit G4media.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase