Persoana șantajată de judecătoarea Carmen Mladen este UN POLITICIAN. STENOGRAMA unei discuții din DOSARUL DE URMĂRIRE PENALĂ

Persoana șantajată de judecătoarea Carmen Mladen este UN POLITICIAN. STENOGRAMA unei discuții din DOSARUL DE URMĂRIRE PENALĂ
Publicat: 16/06/2012, 17:19
Actualizat: 04/07/2013, 22:22

Avocatul Matei Catrinoiu, candidat la șefia Consiliului Local Gorj din partea PNȚCD, este persoana șantajată de judecătoarea Mladen și, totodată, denunțătorul acesteia și al complicelui Ionel Stoian, ambii arestați preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei CAB de joi.

Catrinoiu, care a declarat că o cunoaște pe judecătoare din 2010 și că a avut cu aceasta o relație extraconjugală de două-trei luni, a fost șantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicității „fotografii compromițătoare ce i-ar afecta viața personală și cariera profesională”, după cum se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă luată de Curtea de Apel București (CAB).

„Din cuprinsul actelor de urmărire penală a rezultat că, la data de 28.05.2012, partea vătămată C M s-a adresat cu o plângere Direcției Naționale Anticorupție, în cuprinsul căreia a arătat că inculpata Mladen Elena Carmen, judecător în cadrul Curții de Apel Craiova – Secția a II-a Civilă, împreună cu o persoană ce s-a prezentat sub numele de „Bratu” (identificat ulterior în persoana inculpatului Stoian Ionel) exercită asupra sa acte de amenințare pentru a-i remite suma de 5.000 euro, în caz contrar, urmând a fi date publicității fotografii compromițătoare ce i-ar afecta viața personală și cariera profesională. Astfel, partea vătămată C M a relatat în declarațiile date până în prezent că, la data de 28.05.2012, având calitatea de lichidator judiciar, s-a deplasat la Curtea de Apel Craiova, în vederea participării la judecarea unei cauze. Aflându-se în holul instanței, partea vătămată a fost acostată de inculpatul Stoian Ionel care s-a recomandat sub numele de „Bratu” și care i-a spus că, pe plan local, există persoane care intenționează să-i facă rău și care dețin fotografii compromițătoare la adresa sa”, se precizează în documentul citat.

Magistrații mai notează că judecătoarea i-a explicat lui Catrinoiu că respectivul „Bratu” este fost ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI) și, în prezent, ofițer de poliție judiciară din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind foarte dur și deținând fotografii compromițătoare care le-ar putea afecta viața personală și cariera profesională.

La 13 iunie, Mladen și complicele ei au venit în București, cu trenul, deoarece judecătoarea stabilise o întâlnire la Gara de Nord cu Catrinoiu, pentru a primi cei 5.000 de euro.

Întâlnirea fusese stabilită cu o zi înainte, când Mladen i-a dat asigurări lui Catrinoiu că situația în care se află va fi rezolvată, urmând ca acesta să primească sprijin politic pentru alegeri, potrivit aceluiași document.

„Deși cei doi inculpați au sosit împreună în Gara de Nord, doar inculpata Mladen Elena Carmen s-a întâlnit cu partea vătămată, întrevederea derulându-se în autoturismul părții vătămate, unde aceasta i-a înmânat suma de 5.000 euro, sumă care a fost găsită ulterior în poșeta inculpatei, în urma acțiunii de flagrant”, se mai arată în motivare.

Potrivit magistraților, în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea rezonabilă că, în intervalul 28 mai – 12 iunie, inculpata Carmen Mladen și Ionel Stoian au constrâns, în mod repetat, partea vătămată C M, amenințând-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare compromițătoare pentru persoana în cauză. În această modalitate, cei doi au urmărit să obțină, în mod injust, suma de 5.000 euro de la partea vătămată.

Judecătoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzată de șantaj, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei de joi a Curții de Apel București, prin care a fost admisă propunerea în acest sens formulată de procurorii DNA.

Instanța a luat aceeași hotărâre în cazul lui Ionel Stoian – reținut de DNA, alături de Mladen, sub aceeași acuzație.

Decizia a fost atacată cu recurs de ambii inculpați.

Judecătoarea Mladen susține că, acum doi ani, a fost violată de cel care a denunțat-o pentru șantaj

Judecătoarea Carmen Mladen a afirmat că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost violată de denunțătorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-și prejudicia imaginea publică, potrivit motivării la arestarea preventivă a magistratului.

„Astfel, dacă inițial inculpata a afirmat că în urmă cu aproximativ 2 ani de zile a fost victima unui viol din partea părții vătămate pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-și prejudicia imaginea publică și a continuat să întrețină relații sexuale cu acesta, obligată fiind pentru că acesta o amenința că-i va spune soțului de relația extraconjugală și-i va afecta cariera, ulterior tot inculpata este cea care afirmă că partea vătămată C M era cel care o căuta, inclusiv la Pitești, unde aceasta se afla la o conferință, în ideea de a nu face plângere penală și să afle despre aspectele susmenționate soția acestuia, judecător la Judecătoria Târgu Jiu”, se menționează în motivare.

Susținerile sale sunt însă contrazise de materialul probator administrat în cauză, potrivit căruia inculpata este cea care a chemat-o pe partea vătămată la Pitești, în realizarea rezoluției infracționale, subliniază magistrații Curții de Apel București (CAB) care au decis, joi, arestarea preventivă a judecătoarei și a complicelui acesteia, Ionel Stoian.

Catrinoiu, care a declarat că o cunoaște pe judecătoare din 2010 și că a avut cu aceasta o relație extraconjugală de două-trei luni, a fost șantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu da publicității „fotografii compromițătoare ce i-ar afecta viața personală și cariera profesională”, după cum se arată în motivare.

„În ziua de 29.05.2012, cei doi (Catrinoiu și Mladen – n.r.) s-au întâlnit, împrejurare în care inculpata i-a pus în vedere părții vătămate că, până la data de 01.06.2012, trebuie să-i remită suma de 5.000 euro, pentru că, în caz contrar, vor fi date publicității fotografii cu cei doi din perioada relației pe care au avut-o, situație în care ea va fi nevoită să depună o plângere împotriva lui Catrinoiu Matei, pentru a fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol”, mai notează judecătorii, în motivare.

Magistrații CAB subliniază și că, de altfel, din lecturarea proceselor-verbale de transcriere a convorbirilor telefonice rezultă că inculpata avea inițiativa întâlnirilor cu partea vătămată, ocazii cu care îi reamintea acesteia că posibila divulgare a relației extraconjugale îi face vulnerabile și pentru a preîntâmpina producerea de consecințe catastrofale pentru imaginea lor ca persoane publice și carierele lor de impune să dea suma de bani pretinsă de coinculpatul Stoian Ionel.

Relevantă în acest sens, se arată în motivare, este o discuție din dosarul de urmărire penală, interceptată în mediu ambiental la 7 iunie 2012, cu șase zile înainte ca judecătoarea să fie ridicată de DNA, în urma flagrantului organizat după ce a primit 5.000 de euro de la Catrinoiu.

„Mladen Elena Carmen: Deci pozele sunt la ei, le vor înlătura. Presiunile au fost foarte mari. M-au pus pe mine , cică să fac eu plângere….De fapt eu am fost o marionetă, pe tine te voiau să te distrugă. Înțelegi?

C M: Eu am făcut rost de suma asta de cinci mii de euro….

Mladen Elena Carmen: Aș! Păi, știu că este…na!………..

C M: Păi, păi…eu spusei, le dăm banii și rămânem cu beleaua în continuare. Tu ascultă…

Mladen Elena Carmen: Nu rămânem cu nicio belea. Deci absolut îți garantez, sub nicio formă nu este nicio belea. Deci nu este nicio belea. Ce vrei să-ți fac, să-ți dau în scris?”.

Judecătorii CAB spun că astfel se constată, contrar susținerilor inculpatei, că relațiile dintre părți nu erau conflictuale și tensionate, urmare prezumtivului viol, ci, dimpotrivă, amicale, cordiale, ba chiar familiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?