• Publicat:
Știri

PNL depune plângere penală împotriva lui Meleșcanu pentru organizarea votului în diaspora

PNL depune plângere penală împotriva lui Meleșcanu pentru organizarea votului în diaspora
Ludovic Orban a anunțat, duminică, faptul că PNL va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și a celor care au fost implicați în organizarea votului în diaspora. El acuză Guvernul că împiedică exercitarea dreptului de vot al românilor din străinătate.

„Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și împotriva celor care au fost implicați în organizarea votului în diaspora. Este revoltător, strigător la cer, cum sunt umiliți românii, frații noștri din diaspora. Este revoltător că, după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul și MAE au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora. Toată lumea știa că există o intenție de prezență la vot masivă în toate țările în care sunt români plecați la muncă în străinătate, în care sunt comunități de români. MAE a refuzat practic orice solicitare de creștere a numărului de secții de votare. Chiar și în condițiile în care s-a mărit puțin numărul de secții, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul PNL a afirmat că numărul de cabine de vot este unul foarte mic și reduce la maximul numărul cetățenilor români care își pot exercita votul.

„Numărul de cabine de vot a fost menținut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetățenilor români din diaspora care pot să își exercite votul. Cozile din aproape toate orașele importante europene în care există secții de vot arată cum Guvernul își bate joc de cetățenii săi, arată cum este împiedicată exercitarea dreptului de vot, un drept fundamental al românilor la alegerile europarlamentare și la referendumul convocat de președintele României”, a susținut Orban.

El a adăugat că a instruit delegații PNL din secțiile de vot să facă tot posibilul pentru fluidizarea derulării procedurii de vot.

„Am instruit toți delegații noștri din secțiile de votare să intervină pe lângă președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare să facă tot ce este posibil pentru fluidizarea derulării procedurii de vot, astfel încât să se permită oricărui român care vrea să voteze să își exercite aceste drept fundamental. Rușinos, penibil, revoltător! Frica celor care guvernează de români este de neacceptat, iar împiedicarea exercitării dreptului de vot constituie una dintre cele mai grave infracțiuni”, a conchis Ludovic Orban.

Inchide