Poliția cere CLASAREA dosarului șoferului cu numere M..EPSD

Redactor:
Silviu Bănilă
Poliția cere CLASAREA dosarului șoferului cu numere M..EPSD

Inspectoratul General al Poliției Române va solicita clasarea dosarului penal deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu, proprietarul numerelor de înmatriculare M..EPSD. Încă de dimineață, avocatul acestuia preciza că nici o probă din dosar nu indică vreo culpă a lui Ștefănescu.

Direcția Rutieră va propune Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 CLASAREA dosarului penal deschis pe numele șoferului mașinii M…PSD, informează IGPR, dar șeful Poliției Române a cerut verificări privind „modul eronat” al argumentării aplicării Convenției de la Viena.

„Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanții IGPR, printr-un comunicat de presă.

Supărat că reprezentanții Poliției Rutiere s-au acoperit de ridicol, argumentând din punct de vedere juridic, că numerele de înmariculare au fost retrase în baza Convenției de la Viena din 1968, care a fost amendată între timp, inspectorul general al Poliției Române a dispus declanșarea unor verificări, pentru a depista cine este vinovat.

„În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente SOLUȚIA DE CLASARE a cauzei”, mai arată IGPR.

După clasare, Răzvan Ștefănescu își va primi permisul de conducere înapoi.

Inchide