PREMIERĂ la Cluj. Stradă cu sistem de DEPISTARE a mașinilor care trec PE ROȘU

PREMIERĂ la Cluj. Stradă cu sistem de DEPISTARE a mașinilor care trec PE ROȘU
Publicat: 24/02/2019, 20:13

Proiectul va costa 12 milioane de euro, a declarat directorul Direcției Evenimente Publice și Informare Cetățeni din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, pentru corespondentul Mediafax.

„S-a lansat licitația pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, un proiect de 12 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată în proporție de 85% din fonduri europene. Proiectul prevede, printre altele, extinderea benzilor dedicate pentru transportul în comun de la 3 m la 4,5 m, astfel încât să poată fi creată și o bandă pentru biciclete.

În premieră, artera va avea un sistem inteligent de management al traficului, care va număra mașinile, bicicletele și pietonii. De asemenea, va avea o componentă de măsurare a vitezei mașinilor și de numărare a celor care trec pe culoarea roșie. Datele și rapoartele colectate vor putea fi analizate și vor fi folosite pentru politicile publice, dacă apare o problemă într-o intersecție, să știm ce măsuri să luăm”, a spus Cîmpean.

Vor fi modernizate și trotuarele, se vor planta arbori noi, va fi creat un stand pentru taxiuri electrice cu stația de încărcare aferentă și se vor schimba stâlpii de iluminat cu LED, care vor avea wi-fi integrat pentru a se putea furniza internet în spațiul public.

„Bulevardul modernizat, cu o lungime de aproape 3 km, va avea și stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. Va fi amplasat mobilier stradal modern, cu bănci care vor permite încărcarea telefoanelor mobile și a tabletelor”, a afirmat Ovidiu Cîmpean.

Termenul limită de depunere a documentelor este 29 martie, lucrările urmând să înceapă în vara acestui an și să dureze 15 luni.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase