Președintele CJ Harghita, Csaba Borboly, reținut de DNA Mureș

Președintele CJ Harghita, Csaba Borboly, reținut de DNA Mureș
Publicat: 13/05/2013, 21:12
Actualizat: 07/08/2015, 10:49

Președintele CJ Harghita, Csaba Borboly, a fost reținut în această după amiază de procurorii DNA Mureș. Procurorul șef al serviciului teritorial al DNA Mureș, Elena Curcă, a declarat pentru gândul, că Csaba Borboly a fost reținut pentru fapte de corupție, fără a preciza exact despre ce este vorba.

Soția lui Csaba Borboly a declarat că șeful CJ Harghita a fost chemat de dimineață la audieri în legătură cu contractele privind două drumuri județene, fiind ulterior emisă și o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele său.

Borboly Csaba, care este și președintele organizației teritoriale Ciuc a UDMR, deține funcția de președinte al CJ Harghita din anul 2008.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, declara, în august 2011, că este verificat de DNA pentru presupuse fapte de corupție în urma unui denunț făcut de „persoane răuvoitoare”, în legătură cu construcția casei sale și cu vânzarea supraevaluată a unui apartament.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, organiza, atunci, o conferință de presă la locuința sa din Miercurea Ciuc, întrucât imobilul era obiectul sesizării făcute la DNA, în care se reclama că el ar fi primit o parte din contravaloarea proiectului comandat pentru clădirile nou construite ale spitalului, din această sumă fiind realizată proiectarea casei din strada Denes Laszlo nr.11, respectiv o parte a lucrărilor de către firma de proiectare câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție.

În același denunț, Borboly Csaba mai era acuzat că a vândut la un preț mult mai mare un apartament pe care l-a deținut în Miercurea Ciuc, pe strada Korosi Csoma Sandor, respectiv cu 50.000 de euro în loc de 20.000 de euro.

Borboly Csaba preciza că acesta nu era primul denunț „calomnios” la adresa sa și că el făcea parte dintr-o lungă serie care dura de aproximativ un an.

Președintele CJ Harghita preciza că se prezentase la DNA Mureș, „la solicitarea chestorilor”, cu un dosar cuprinzând toate documentele justificative referitoare la terenul pe care a fost construită casa de pe strada Denes Laszlo din Miercurea Ciuc, la împrumutul bancar contractat în acest scop, la vânzarea apartamentului deținut în localitate, precum și cu toate documentele care să ateste proveniența sumelor cheltuite.

El susținea că proiectul casei sale a fost realizat în vara anului 2007, când încă nu era președinte de CJ, de către un fost coleg de școală, în vreme ce proiectarea clădirii spitalului a fost făcută în perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009.

Borboly adăuga că locuința, cu o suprafață de 128 de metri pătrați, a fost ridicată „la roșu” dintr-un împrumut bancar și că a fost finalizată și mobilată din ipoteca preluată de bancă și din banii rezultați în urma vânzării apartamentului său de pe Strada Korosi Csoma Sandor.

În ceea ce privește apartamentul, mobilat, președintele CJ Harghita spunea că acesta a fost evaluat de bancă la suma de 54.500 de euro și a fost vândut în condiții legale, cu suma de 50.000 de euro, părinților soției, prin contract de vânzare-cumpărare, banii fiind primiți prin virament bancar, punând la dispoziția presei documentele aferente acestor acțiuni.

DNA a decis atunci să claseze dosarul deschis pe numele președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, pentru presupuse fapte de corupție, considerând că denunțul a fost „nefondat”.

Scrisoarea oficială privind rezultatele anchetei DNA, inițiată în urma unui denunț privind presupuse fapte de corupție care ar fi fost comise de Borboly Csaba în legătură cu construcția casei sale și cu vânzarea supraevaluată a unui apartament din Miercurea Ciuc, a ajuns, în septembrie 2011, la președintele Consiliului Județean Harghita, acesta deschizând-o în prezența presei.

În iunie 2012, candidatul UDMR Borboly Csaba a câștigat al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Harghita, cu 69,92 la sută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică