Andreea Smerea
03.07.2019
Știri

Președintele CSM, despre boicot: Nu sunt tensiuni. Mi se pare ironic să impuți lipsa de dialog și să nu te prezinți la ședințe

Președintele CSM, despre boicot: Nu sunt tensiuni. Mi se pare ironic să impuți lipsa de dialog și să nu te prezinți la ședințe
Președintele CSM, Lia Savonea, subliniază că nu sunt tensiuni între membri ci relații instituționale, adăugând că i se pare ironic ca cei șapte judecători și procurori să acuze lipsa dialogului, în condițiile în care aceștia nu se prezintă la plen pentru discuții.

„Eu vă asigur că nu sunt tensiuni, că sunt relații absolut instituționale și nu se poate vorbi despre tensiuni. (…) Eu mă aștept să fie cvorum. Nu numai pentru validarea concursului de la Secția pentru investigare, ci și pentru rezolvarea situației de la INM și a unor colegi care au situații în așteptare”, a declarat șefa CSM, înainte de plen.

Lia Savonea a mai precizat că va discuta cu ceilalți membri pentru a vedea „care este calea de urmat” dacă nici a patra oară nu este întrunit cvorumul.

„Aștept colegii să vină în Consiliu să discutăm lucrurile astea. Mi se pare cel puțin ironic să impuți lipsa de dialog și în realitate să nu te prezinți la ședințe. Noi suntem deschiși la dialog, să ne spunem deschis. Din păcate, lucrul acesta nu se poate realiza”, a spus Savonea.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, miercuri, din nou, pe ordinea de zi, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), în condițiile în care precedentele trei ședințe au fost boicotate.

Tags:
Inchide