• Publicat:
Știri

Președintele UNJR, despre atacurile la adresa ei: Dacă ne permitem astfel de fake news-uri, încrederea scade dramatic

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, joi, la „Marius Tucă Show", că a fost atacată în spațiul public, după ce a fost nominalizată la Justiție, fiind folosite fake news-uri, precum cel că ar fi susținut OUG 13, deși la o simplă căutare pe Google, oricine ar fi aflat adevărul.

„Dezamăgitor, nu din punct de vedere al coerenței lor, am fost atacată pentru că acolo a fost o minciună, o minciună ușor de demontat cu faptul că aș fi susținut OUG 13. S-a rostogolit. e simplu de verificat. Dacă mergi și promovezi o anumită afirmație, care nu e judecată de valoare, la un simplu google, găseai că sunt două comunicate din care rezulta poziția asociației. Era o chestie minimă de verificare. Dacă în spațiul public ne permitem astfel de fake news-uri, ce cu ușurință pot fi demontate, încrederea generală în ce e viață publică scade dramatic. Nu știu cât ne mai permitem să scădem din acest punct de vedere”, a declarat Dana Gîrbovan, la „Marius Tucă Show”.

„Altfel, am nicio problemă. Nu am pretenția decât să se spună adevărul. Când au apărut zvonuri că ar urma să fie emisă o astfel de Ordonanță am cerut guvernului Grindeanu să nu emită o astfel de OUG și să pună în dezbatere publică ca proiect de lege. A doua zi, după ce a fost emisă OUG, asociația a cerut să abroge dispozițiile care nu au intrat în vigoare și am condamnat ferm emiterea unui astfel de act normativ pe calea unei OUG”, a mai spus judecătoarea Dana Gîrbovan.

Inchide