Prima declarație a lui Olteanu, la ieșirea din arest

Prima declarație a lui Olteanu, la ieșirea din arest
Publicat: 30/07/2016, 11:13

„Nu voi face multe comentarii. E un moment greu. E un moment trist și o perioadă foarte tristă, sper să se termine cât mai repede. Doresc să obțin achitarea cât mai rapid pentru a reîncepe o viață normală. Până la acel moment voi face ceea ce onoarea și respectul față de instituția din care am făcut parte îmi cere. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea Băncii Naționale și voi urma să îmi susțin cauza în justiție”, a declarat fostul președinte al Camerei Deputaților.

Bogdan Olteanu a fost eliberat după 24 de ore de la reținerea sa de către DNA pentru o acuzație de trafic de influență care ar fi avut loc în 2008, în perioada când deținea funcția de președinte al Camerei Deputaților. Olteanu este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l susține în funcția de guvernator al Deltei pe jurnalistul Liviu Mihaiu.

Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu: „O decizie pe care doamna președintă a considerat-o corectă. Nu pot să contestez. Parchetul poate contesta in termen de 48 de ore. Și noi am contestat deja arestul la domiciliu. Măsura maximă preventivă este controlul judiciar. Domnul Bogdan Olteanu a primit cu bucurie soluția. Dânsul se vedea și cu celelate personaje din mass-media care contau în viața politică. Se face o asociere greșită. Dacă s-ar fi văzut doar cu acea persoană (Sorin Ovidiu Vîntu – n.r.), atunci ar fi fost corect”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase