Primarul din Miercurea Ciuc, urmărit penal după ce ar fi strâns de gât un consilier local în timpul ședinței

Primarul din Miercurea Ciuc, urmărit penal după ce ar fi strâns de gât un consilier local în timpul ședinței
Publicat: 02/07/2014, 17:53
Actualizat: 06/02/2016, 17:30

Denunțul penal a fost depus, miercuri, la Poliția Județeană Harghita, la Parchetul Judecătoriei Miercurea Ciuc, dar și la Parchetul Tribunalului Harghita.

Surse apropiate anchetatorilor au declarat că, în timpul ședinței filialei locale a UDMR din 24 iunie, care a urmat ședința de CL, consilierul Csucsi Andras Robert a pus în discuție problema unui cetățean din oraș care și-a amenajat spațiul verde din fața locuinței, iar apoi a fost amendat de municipalitate pentru acest lucru.

Între primarul Raduly Robert și consilierul respectiv a izbucnit o discuție în contradictoriu pe această temă. Ulterior, edilul i-ar fi adresat injurii consilierului, după care neînțelegerea a degenrat, Raduly Robert strângându-l de gât pe consilier.

„Inspectoratul Poliției Județene Harghita a fost sesizat că un consilier local ar fi fost strâns de gât de către primarul municipiului (Raduly Robert Kalman – n.r), iar în sesizare este menționat că primarul, în repetate rânduri, ar fi avut o atitudine violentă față de mai mulți dintre consilierii locali și chiar față de un viceprimar. În cauză desfășurăm activități de cercetare și investigație, sub aspectul săvârșirii infracțiunii sesizate, aceea de ultraj, în care, la finalitate, dată fiind competența exclusivă a Parchetului, ne-am și adresat Parchetului Judecătoriei Miercurea Ciuc, pentru competentă cercetare și soluționare”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, fără să precizeze cine a făcut denunțul.

Parchetul Judecătoriei Miercurea Ciuc a confirmat, într-un comunicat de presă, înregistrarea dosarului având ca obiect „incidentul produs marțea trecută, cu ocazia desfășurării unei ședințe la Primăria Miercurea Ciuc, la care au participat consilieri locali din Miercurea Ciuc, constând în agresarea persoanei vătămate C.A.R., consilier local”, precizând că miercuri a fost începută urmărirea penală pentru ultraj în acest caz.

Surse din cadrul Primăriei Miercurea Ciuc au afirmat că persoanele care au luat parte la incident nu vor să vorbească despre cele întâmplate, întrucât se tem de primar.

Viceprimarul Antal Attila, care este și purtătorul de cuvânt al primăriei, a declarat că a fost prezent la ședința de marțea trecută, însă nu a dorit să confirme sau să infirme cele petrecute.

Acesta a adăugat că, marți, a avut loc o nouă ședință a filialei UDMR, „unde s-a încercat să se clarifice treaba”, dar că nu cunoaște finalitatea acestui demers, întrucât a plecat mai devreme.

„Nu vreau să dau declaratii deocamdată pe această temă, pentru că probabil au evoluat lucrurile, nu știam nici de plângerea penală, nici de ce s-a discutat ieri (marți, la ședința UDMR – n.r.), așa că eu mă abțin să comentez. Am fost și eu în sală marțea trecută (când s-a petrecut incidentul – n.r.), atâta confirm, că am fost și eu prezent acolo”, a spus Antal Attila.

La rândul său, consiliera președintelui UDMR, Kelemen Hunor, Debreceni Hajni, a declarat presei că din informațiile pe care le are „primarul și-a cerut scuze și scuzele lui au fost acceptate”.

Cu toate acestea, plângerile penale nu au fost retrase, fiind declanșate cercetările.

Primarul Raduly Robert Kalman a fost cercetat și anul trecut, când, cu prilejul zilelor orașului Miercurea Ciuc, ar fi bătut un ofițer SRI, nemulțumit că acesta îl fotografia în timp ce se afla în compania unei delegații a orașelor înfrățite invitate la eveniment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie