Primarul Timișoarei a refuzat o investiție de 350 de milioane de euro „din cauza poluării”

Primarul Timișoarei a refuzat o investiție de 350 de milioane de euro „din cauza poluării”
Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a anunțat că a "încheiat repede tratativele" cu un investitor străin care ar fi dorit să deschidă o fabrică ce ar fi creat 850 de locuri de muncă, din cauza poluării, deși aceasta se situa "între limitele permise în UE".

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a anunțat că a „încheiat repede tratativele” cu un investitor străin care ar fi dorit să deschidă o fabrică ce ar fi creat 850 de locuri de muncă, din cauza poluării, deși aceasta se situa „între limitele permise în UE”.

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că a refuzat oferta unui investitor străin de a deschide o fabrică în municipiu, din cauza poluării.

„Am încheiat repede tratativele cu un investitor important care ar fi vrut să construiască în Timișoara o fabrică ce ar fi produs puțină poluare, între limitele permise în UE. Am spus în prima parte a discuțiilor că dacă se poluează câtuși de puțin eu nu agreez investiția respectivă și nu agreez nicio investiție de tipul acesta”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat despre ce investiție este vorba și dacă nu cumva i-a alungat pe investitorii elvețieni care au deschis recent o fabrică pentru componente de elicoptere la Arad, Robu a spus că nu vrea să facă nominalizări.

„Nu aș vrea să nominalizez. Fabrica presupunea o inserție de cauciuc și când am auzit de asta, am intrat în detalii, și oamenii, la modul cinstit, mi-au spus că se produce o poluare încadrată între limite, așa că am încheiat discuțiile cu ei”, a mai spus Robu.

Primarul a adăugat că investiția s-ar fi ridicat la 350 milioane de euro și ar fi urmat să fie create 850 de locuri de muncă.

Întrebat, de asemenea, dacă e bine pentru Timișoara să piardă o astfel de investiție, Robu a spus ca le-a propus investitorilor să își deschidă fabrica oriunde în județ, dar departe de Timișoara.

„Cand e vorba de poluare, e bine să piardă Timișoara. Le-am arătat disponibilitatea să își deschidă fabrica pe o alta localizare în județ. Nu era nicio problemă, am fi vorbit cu primarii, indiferent de culoarea lor politică. Dar nu în Timișoara”, a mai spus Robu.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că o companie cu capital elvețian a deschis o fabrică de componente pentru elicoptere, în Zona Industrială Vest a municipiului, situată la ieșirea din oraș spre Nădlac.

Potrivit edilului, investiția este de câteva milioane de euro, iar producția a început de câteva zile într-o hală de aproximativ 2.000 de metri pătrați pe care investitorii au preluat-o gata construită și au adaptat-o nevoilor.

Primarul nu a putut preciza ce fel de componente și pentru ce elicoptere se produc la Arad, afirmând că informațiile vor fi date publicității de către investitori în momentul inaugurării fabricii.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Calendar ortodox 2 octombrie 2020. Sărbătorim un sfânt care înlătură vrăjile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide