Protestele la Oltchim Râmnicu Vâlcea continuă

Protestele la Oltchim Râmnicu Vâlcea continuă
Publicat: 06/02/2013, 13:17
Actualizat: 29/03/2019, 18:26

Aproape 300 de salariați ai Oltchim protestează, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, în fața Pavilionul Administrativ, nemulțumiți că nu și-au primit restanțele salariale, ei solicitând ca premierul Victor Ponta și ministrul Economiei să vină să discute cu ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii cer conducerii combinatului și administratorului judiciar „să termine cu incertitudinea și cu promisiunile” și să precizeze ce prevede reorganizarea și restructurarea unității.

„Asteptăm capitalizarea, vrem banii, vrem ca Guvernul să ne sprijine financiar, tot așteptăm cele 20 de milioane de euro de la Guvern, așteptăm și 25 milioane de de la bancă, dar de trei luni stăm cu ochii în soare, deși afară e frig de ne trec fiorii. Vrem banii, ne-au spus ieri (n.r. – marți) că ne dau restanțele în 15 și 28 februarie, lichidarea pe ianuarie și avansul pe februarie, dar unde sunt banii noștrii pe decembrie, lichidarea și pe ianuarie, avansul. Avem rate, suntem datori, suntem nervoși și ne temem că vom ajunge în șomaj. De fapt suntem în șomaj. Să vină ministrul Economiei aici, să vină domnul prim-ministru Victor Ponta, ca să se rezolve situația”, a declarat un protestatar.

Oamenii au cerut demisia conducerii combinatului și i-au huiduit pe directorul Oltchim, Mihai Bălan, și pe premierul Victor Ponta.

La ora 14.00, liderii sindicali de la Oltchim Râmnicu Vâlcea și de la Divizia Petrochmică Bradu de lângă Pitești urmează să se întâlnească, la București, cu administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, pentru a discuta detaliile planului de reorganizare judiciară a combinatului impus de situația de insolvență.

Și marți, aproximativ 500 de angajați ai Oltchim au protestat în fața Pavilionului Administrativ, nemulțumiți că nu și-au primit salariile pe decembrie și ianuarie, ei cerând conducerii unității să le prezinte planul de reorganizare, în condițiile în care combinatul a intrat în insolvență.

La un moment dat, o parte dintre protestatari au intrat în incinta Pavilionului Administrativ, revoltați că directorul combinatului, Mihai Bălan, discută cu liderul sindical Mihai Diculoiu, căruia i-au cerut să plece întrucât nu îi mai reprezintă și „le-a înșelat așteptările”, sindicalistul fiind nevoit să iasă de la discuții.

De asemenea, conducerea Oltchim i-a anunțat pe angajați că nu există o decizie privind concedierile, iar restanțele salariale urmează să fie primite în două tranșe, la mijlocul și la sfârșitul acestei luni.

Tot marți, aproximativ 300 de angajați ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat în fața unității, nemulțumiți că nu și-au primit salariile pe decembrie și avansul pe ianuarie, ei temându-se că își vor pierde locurile de muncă, în condițiile în care combinatul Oltchim a intrat în insolvență.

Divizia Petrochimică Bradu aparține societății Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvență, cererea de declanșare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, și BDO Business Restructuring, parte a rețelei grupului internațional BDO.

Licitația pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la Oltchim a fost câștigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eșec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii