RADET: Alimentarea cu apă caldă întreruptă temporar în sectoarele 2, 3 și 4

RADET: Alimentarea cu apă caldă întreruptă temporar în sectoarele 2, 3 și 4
Publicat: 07/10/2014, 14:23
Actualizat: 10/02/2019, 14:46

„După finalizarea probelor, RADET București va relua furnizarea apei calde de consum în cel mai scurt timp”, informează reprezentanții regiei, într-un comunicat de presă.

Astfel, în Sectorul 2 se vor executa probe pe bulevardele Ștefan cel Mare, Lacul Tei, Șoseaua Colentina, Basarabia, strada Teiul Doamnei, Șoselele Fundeni, Pantelimon, Mihai Bravu, Iancului, Calea Moșilor, bulevardele Barbu Văcărescu, Chișinău și Șoseaua Morarilor.

În Sectorul 3 se va întrerupe temporar apa caldă pe bulevardele Camil Ressu, 1 Decembrie 1918, Theodor Pallady, Liviu Rebreanu, strada Câmpia Libertății, Calea Vitan, Șoseaua Mihai Bravu, Bulevardele Mărășești, Unirii, Calea Călărași, strada Labirint.

În Sectorul 4 se vor executa probe pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, Șoselele Berceni, Olteniței, Giurgiului, bulevardele Gheorghe Șincai, Tineretului, Alexandru Obregia, străzile Luică, Nițu Vasile și Calea Văcărești.

„În situația în care vor fi identificate probleme, personalul specializat din cadrul Regiei va interveni operativ pentru izolarea și remedierea acestora”, mai precizează sursa citată.

Potrivit reprezentanților regiei, executarea probelor de presiune în rețeaua primară se impune prin normele tehnice de exploatare a acestora, pentru limitarea riscurilor apariției unor disfuncționalități sau întreruperi în furnizarea serviciilor, în anotimpul rece.

RADET a efectuat, în ultima zi a lunii septembrie, probe de presiune pentru sectoarele 1, 5, 6 și, parțial, pentru sectorul 4.

Bucureștenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 nu au avut apă caldă, câteva zile la rând, începând din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET), a explicat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obișnuite în urma reducerii cantității de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anunțat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2, 3, 4 și 5, din cauza reducerii presiunii și cantității de gaze livrate către ELCEN.

Începând din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sâmbătă, Distrigaz a anunțat că a reluat furnizarea la parametri normali.

ELCEN a precizat că a acumulat datorii în valoare de peste 88 de milioane de lei către Distrigaz, în timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără a mai calcula și penalitățile, pentru energia termică livrată și neplatită în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, despre problema apei calde din București, că acțiunea Distrigaz de reducere a presiunii la gaze este „forțată de diverse interese”, și că, în opinia lui, „se simte un vânt liberal” inclusiv în decizii ale celor de la GDF Suez.

Oprescu a mai afirmat că municipalitatea a fost informată cu privirea la reducerea presiunii gazelor furnizate ELCEN în după-amiaza zilei de vineri, 3 octombrie.

Ulterior, Distrigaz Sud Rețele a precizat că măsura limitării serviciului de distribuție a gazelor naturale a fost comunicată încă din 2 septembrie tuturor instituțiilor responsabile și că, după instituirea măsurii, presiunea permitea asigurarea apei calde.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...