REACȚIE. Nicolae Băniciou acuză guvernul Orban că nu a luat măsuri care să salveze HoReCa de la dezastru. „Până la finalul anului 40 la sută dintre localuri se vor închide”

Redactor:
Gândul
REACȚIE. Nicolae Băniciou acuză guvernul Orban că nu a luat măsuri care să salveze HoReCa de la dezastru. „Până la finalul anului 40 la sută dintre localuri se vor închide”
Nicolea Bănicioiu a criticat lipsa de interes a guvernului Orban pentru industria HoReCa

Deputatul PSD Nicolae Băniciou a acuzat guvernul Orban, într-o postare pe Facebook, că, atunci când s-au decis măsurile de relaxare socială, după transformarea stării de urgență în stare de alertă, nu s-a ținut cont și de nevoile industriei HoReCa, grav afectată de efectele pandemiei. 

Nicoae Băniciou a comentat, pe contul său de Facebook, lipsa unor măsuri urgente pe care guvernații români ar fi trebuit să le ia pentru salvarea afacerilor din industria ospitalității, în condițiile în care, în alte state europene s-au luat deja măsuri importante.

„Noua stare de urgență /rebotezată stare de alertă / votată pe repede-înainte în Parlament/ anunțată cu 10 minute înainte de ora 12 a intrat în vigoare/ sau nu…cine mai știe!

Cert este că aceasta vine la pachet cu noi și vechi restricții și limitări ale drepturilor și libertăților noastre!

Cu ceea ce NU VINE, în schimb, această nouă formă de “guvernare” ar fi un ajutor pentru industria HoReCa, printre primele şi poate cea mai lovită de pan­demia de Covid-19, fiind totuși vorba de busi­nessuri cu afaceri cumulate de peste 20 mld. lei anual!
Mă uit în jur, în Europa, unde discuţia privind acest domeniu s-a purtat în cele mai multe ţări și s-au luat diferite măsuri concrete, după cum vă pot exemplifica mai jos:

-Primarul Vienei a emis gastro-cupoane în valoare de până la 50 de euro pentru fiecare familie, acestea servind la achitarea consumației în restaurante și cafenele vieneze, o formă de a mulțumi cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în timpul crizei covid-19 și o formă extrem de importantă de ajutor a industriei!

-Primarul din Vilnius, Lituania a decis ca oraşul-capitală să fie transformat într-o mare terasă. O mare parte din spaţiul public va fi acordată proprietarilor de baruri şi restaurante care îşi pot răspândi mesele astfel încât să respecte re­gulile de distanţare socială!

– Primarul din Paris Anne Hidalgo prezintă chiar ipoteza conform căreia „străzile întregi ar putea fi rezervate gratuit restaurantelor, cafenelelor și barurilor”. Chiar mai mult, pentru acestea, se instituie și un sistem de„ impozit zero ”, în special pentru baruri și restaurante care vor fi scutite de drepturi rutiere, taxe pe afișaje sau terase (adică ajutor echivalent cu mai mult de 10 milioane de euro) ”

-După această comparație cu ceea ce fac alții, să revenim la ale noastre!

„Puteți să vă luați termosul, să vă puneți din termos o cafea, să savurați cafeaua privind peisajul”. – perora domnul Prim-ministru Orban!

Încasările sunt dezastruoase

Bucureştiul este, de departe, cel mai important pol de restaurante, indiferent că e vorba de gastronomie fină, de localuri de zi cu zi sau de shaormerii, cu un total de 2.000 de unităţi, la care se adaugă alte 4.000 de baruri şi cafenele. La noi ce măsuri s-au luat?

O parte din ele şi-au regândit modele de business şi meniuri, au investit din surse proprii în resurse suplimentare pentru a se putea axa pe zona de delivery.
Chiar şi aşa, însă, valoarea încasărilor este de maximum 10-15% din cifra de afaceri aferentă perioadelor anterioare.

Odată redeschise terasele, segmentul de livrare se va reduce la zero, iar investiția făcută va fi aproape inutilă. În contextul actual, până la finalul anului 40% dintre localuri se vor închide dacă nu vor fi protejate de stat.

Înteleg sa protejam populatia de covid insa nici pe zona asta nu vad mari schimbari – testarea, auzim ca se va face dar nu stim când si nici macar cum , măștile devin obligatorii in spatiile inchise dar nu se găsesc sau nu toti au bani sa le cumpere… si tot asa … deci pina la urma , care sunt masurile dle Orban???”, a scris Nicolae Bănicioiu.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide