Recurs în cazul despăgubirilor pentru victimele accidentului provocat de Șerban Huidu

Recurs în cazul despăgubirilor pentru victimele accidentului provocat de Șerban Huidu
Publicat: 28/12/2012, 12:02
Actualizat: 05/07/2013, 11:22

Societatea de asigurări ASTRA SA, care a fost obligată să plătească daune de 360.000 de euro urmașilor victimelor accidentului provocat de realizatorul TV Șerban Huidu, a făcut recurs la decizia instanței în acest sens. Recursul a fost introdus pe 20 decembrie, a declarat pentru gândul, purtătorul de cuvânt al judecătoriei Brașov, Anda Sânpetru.

În 29 iunie, Șerban Huidu a fost condamnat de Judecătoria Brașov la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Brașov fiind anul viitor, în 31 ianuarie.

La jumătatea lunii mai, Șerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morți produs în octombrie 2011 zona localității Timișul de Sus din județul Brașov.

În urma accidentului provocat de Huidu și-au pierdut viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Ștefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Brașov.

În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Șerban Huidu circula dinspre Capitală spre Brașov, iar la ieșirea din localitatea Timișul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu mașina pe contrasens și a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în mașină împreună cu soția sa, cu cei doi copii în vârstă de doi și patru ani și cu bona acestora.

Judecătoria Brașov a obligat, pe 18 decembrie, societatea de asigurări Astra, la care Șerban Huidu avea încheiată polița în caz de accident, să plătească daune morale totale de 360.000 de euro. Urmașii victimelor vor primi câte 120.000 de euro.

Judecătoria Brașov a ajuns la concluzia că vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine „în totalitate” fostei vedete TV Șerban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens în urma unui derapaj, ci pentru că a pierdut din raza vizuală șoseaua, întorcându-se către copiii săi aflați pe bancheta din spate. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului mașina condusă de Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condițiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, și a intrat total pe contrasens.

„Huidu putea preveni producerea accidentului dacă și-ar fi păstrat banda de circulație. Starea de pericol s-a declanșat în momentul în care Șerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului”, sunt concluziile expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise Parchetului în 23 martie.

Expertiza stabilește că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea mașina condusă de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens în timp ce șoferul celeilalte mașini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect și n-a tăiat curba, mașina fostei vedetei TV apărându-i brusc în față. Conform expertizei, mașina Dacia Logan rula cu 40 de kilometri la oră.

După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legiști au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Brașov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă.

În 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Șerban Huidu a anunțat că nu va mai prezenta emisiunea „Cronica Cârcotașilor” de la Prima TV și că se retrage din viața publică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?