REFERENDUM 2012. Un bărbat din județul Dâmbovița, cercetat penal pentru oferire de mită electorală: 20 de lei pentru buletin

REFERENDUM 2012. Un bărbat din județul Dâmbovița, cercetat penal pentru oferire de mită electorală: 20 de lei pentru buletin
Publicat: 29/07/2012, 12:13
Actualizat: 29/07/2012, 12:13

În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunțate live de gândul, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din localitatea dâmbovițeană Gura Șuții, este cercetat penal pentru mită electorală, după ce a intrat în posesia cărților de identitate ale unor localnici cărora le-a promis bani.

Potrivit reprezentanților Poliției Dâmbovița, bărbatul respectiv i-a solicitat unui localnic în vârstă de 62 de ani actul de identitate, până la terminarea referendumului, oferindu-i în schimb bani.

Totodată, bărbatul a intrat în posesia mai multor cărți de identitate aparținând unor cetățeni din comună, toți cu drept de vot, pe care urma să le restituie duminică seară.

Persoanele cărora le-au fost luate cărțile de identitate le-au declarat anchetatorilor că li s-a promis suma de 20 de lei.

„Polițiști ai Secției nr. 9 Mătăsaru s-au sesizat din oficiu că bărbatul de 56 de ani, din localitatea Gura Șuții, a intrat în posesia unor cărți de identitate aparținând mai multor cetățeni din localitate, faptă de natură a împiedica liberul exercițiu al dreptului de a participa la referendumul din 29 iulie. Astfel, polițiștii au stabilit că bărbatul a mers împreună cu fiul său la domiciliul acestor localnici, solicitându-le cărțile de identitate, sub pretextul întocmirii unor cereri de acordare de materiale de construcții pentru repararea locuințelor. Cărțile de identitate au fost ridicate de polițiști și predate persoanelor cărora le aparțin”, se arată într-un comunicat al Poliției Dâmbovița.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru „promisiune, oferire sau dare de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase