RELAXARE. Când s-ar putea deschide terasele în România. Antreprenor: Am discutat cu Guvernul

RELAXARE. Când s-ar putea deschide terasele în România. Antreprenor: Am discutat cu Guvernul
În Germania, începând de luni, restaurantele urmează să fie deschise în întreaga ţară
Publicat: 10/05/2020, 11:23
Actualizat: 07/04/2021, 00:10

Terasele ar putea fi deschise în al doilea val de relaxare, în jurul datei de 1 iunie, a declarat Dragoș Petrescu, proprietarul unui lanț de restaurante din România, în urma discuțiilor cu Guvernul.

„După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, a spus antreprenorul Dragoș Petrescu.

Antreprenorul a menționat că nu se ia în calcul o creștere a prețurilor în industria HoReCa.

„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină. Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute”, a declarat Petrescu pentru Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase