Remus Truică află vineri dacă va fi arestat preventiv

Redactor:
Andreea Traicu
Remus Truică află vineri dacă va fi arestat preventiv
Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ) judecă vineri contestația procurorilor DNA la decizia Curții de Apel Brașov de a îl menține în arest la domiciliu pe Remus Truică, magistrații urmând să stabilească dacă omul de afaceri va fi arestat preventiv.

Omul de afaceri Remus Truică a ajuns vineri dimineața la sediul instanței supreme pentru a participa la sedința de judecată în urma căreia se va decide dacă va fi arestat preventiv.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv, în cazul lui Remus Truică, după ce i-au adus la cunoștință acuzații noi, în legătura cu retrocedarea unui teren din Snagov. Magistrațíi Curții de Apel Brașov au respins, sâmbătă, solicitarea DNA pentru Remus Truică și au admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru cei trei, Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu.

Procurorii DNA Brașov au precizat, printr-un comunicat de presă, că „în referatul de propunere a înlocuirii măsurii procurorilor s-a reținut faptul că, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a măsurii arestului la domiciliu, respectiv data de 02 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmărire penală la constatarea existenței și a altor infracțiuni față de cele sus menționate, care au fost reținute în sarcina inculpatului. Ca urmare a acestui fapt, la data de 02 martie 2016 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Truică Remus pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor”.

Procurorii DNA au extins ancheta în ceea ce îi privește pe Paul Philippe al României și omul de afaceri RemusTruică privind retrocedarea Fermei Băneasa, având suspiciuni în legătură cu retrocedarea nelegală a unei suprafețe de 47 hectare de pădure situată în localitatea Snagov.

În dosar sunt cercetați sub control judiciar fostul prefect al județului Ilfov, Nicolae Jecu și fostul primar al comunei Snagov, Mușat Apostol, condamnat recent, definitiv, la 2 ani de închisoare.

„Începând din anul 2006, în contextul în care formulase cereri sau intenționa să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică și asociaților lui din grupul infracțional, o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului infracțional pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor”, arată procurorii în comunicatul de presă.

În acest context „în perioada septembrie noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-a înregistrat o cerere și o revenire prin care inculpatul Al României Paul Philippe solicita restituirea a 47 ha pădure, teren situat în localitatea Snagov”. În martie 2006, susțin procurorii, comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primăriei Snagov a constatat că Paul Philippe al României îndeplinește condițiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru suprafața respectivă. Acest lucru s-a întâmplat deși reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedării.

„Atât procesul verbal, cât și anexa 37 au fost semnate de primarul Mușat Apostol și de secretarul Dima Niculae și înainte spre validare comisiei județene constituite la nivelul Instituției Prefectului Ilfov. La dosarul de restituire nu au fost depuse înscrisuri din care să rezulte că inculpatul Al României Paul Philippe este persoană îndreptățită, că antecesorul său a deținut un titlu pe acel teren, suprafața de teren și faptul că deținea pădurea la momentul exproprierii”, arată procurorii anticorupție.

Astfel, comisia județeană Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor i-a recunoscut lui Paul Philippe al României dreptul de proprietate asupra terenului iar ulterior „s-a acționat apoi pentru punerea efectivă în posesie, demersuri în acest sens fiind făcute cu sprijinul primarului Mușat Apostol, iar pe de altă parte de inculpatul Truică Remus, care a apelat la persoane din cadrul Direcției Silvice Ilfov, singura instituție care putea dispune punerea în posesie”, spun procurorii.

„Imediat după intrarea în posesie, deși a avut cunoștință de decizia din anul 1941 a ÎCCJ (decizie care recunoștea dreptul de proprietate al Statului Român asupra terenului în defavoarea Regelui Carol al II-lea) inculpatul Jecu Nicolae, în calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate pe numele inculpatului Al României Paul Philippe”, explică DNA, precizând că prejudiciul în acest caz a fost estimat la 9.523.769 euro.

 

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Larisa Iordache, probleme de sănătate! Infecţie la nivelul rinichilor în timpul calificării la Jocurile Olimpice...
Aplicația utilizată de autorități pentru a accesa telefoanele infractorilor a fost spartă. Motivul e cu...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Ofertele eMAG care vin la fix înainte de Paște: catalogul cu cele mai bune reduceri...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide