REPLICĂ. Marcel Ciolacu: „Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României”

REPLICĂ. Marcel Ciolacu: „Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României”
REPLICĂ. Marcel Ciolacu: „Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 29/04/2020, 16:41
Actualizat: 07/04/2021, 00:53

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, într-o declarație de presă, că Executivul a blocat procedura de respingere a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc în Camera Deputaților, pentru că a trimis un punct de vedere abia „după împlinirea termenului de adoptare tacită”, relatează Mediafax.

„Să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenția de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiescu a fost respins definitiv în Senat acum. El nu a fost votat niciodată de Camera Deputaților, să fie clar! Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. Au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaților. S-a întrebat vreodată președintele dacă Guvernul lui și-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp.”, a spus, miercuri, într-o declarație de presă, liderul PSD.

Marcel Ciolacu a adăugat că președintele a venit cu „un atac grosolan”.

„Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României. (…) Asemenea atacuri nu sunt demne de un președinte european, domnule Iohannis. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să nu îți trimiți românii să moară la cules de șparanghel în Germania, fără protecție, fără asistență medicală, fără contracte. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să-l apaeri pe amabasadorul Româneii la Budapesta atunci când este atacat pentru că apăra interesele țării tale. Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a solicitat Serviciilor de informații, în cadrul declarației de presă, să spună dacă au trimis șefului statului vreo informare referitoare la acuzațiile pe care Klaus Iohannis le-a adus la adresa lui Marcel Ciolacu.

„Vreau ca președintele Iohannis să le răspundă românilor la patru întrebări simple, care nu au legătură cu politic: 1. De ce nu testăm populația? 2. De ce Guvernul nu are un program concret și corerent de relansare economică? 3. De ce avem un milion de șomeri pe care îi lăsați să se descurce singuri? 4.De ce Guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziții netransparente cu firme de casă ale PNL?”, a adăugat Ciolacu.

Senatorii au respins, miercuri, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaților. Senatul s-a întrunit în ședință de urgență, având doar acest proiect pe ordinea de zi.

Proiectul de lege a primit 126 de voturi „împotrivă” și nouă voturi „pentru”. Toate voturile în favoarea acestei inițiative legislative aparțin UDMR, în timp ce PNL, PSD, USR, PMP, ALDE și pro-România s-au poziționat „contra”.

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase