Restaurantul unde peste 90 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecții, amendat cu 20.000 de lei

Restaurantul unde peste 90 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecții, amendat cu 20.000 de lei
Restaurantul din Satu Mare unde în ultimele două zile peste 90 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au participat la un banchet de aboslvire a clasei a VIII-a, apoi la un botez a fost amendat, sâmbătă, cu 20.000 de lei, a declarat prefectul județului, Eugeniu Avram.
Publicat: 15/06/2013, 14:08
Actualizat: 31/03/2019, 15:19

Restaurantul din Satu Mare unde în ultimele două zile peste 90 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au participat la un banchet de aboslvire a clasei a VIII-a, apoi la un botez a fost amendat, sâmbătă, cu 20.000 de lei, a declarat prefectul județului, Eugeniu Avram.

Prefectul de Satu Mare a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că restaurantul „Romantic”, unde au avut loc cazurile de toxiinfecție alimentară, a fost amendată de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) cu 20.000 de lei, pe motiv că vineri seară a organizat o nouă petrecere deși DSP dispusese suspendarea activității.

Prefectul a spus că în urma primelor cazuri de toxiinfecție, înregistrate începând de joi noapte, DSP a decis suspendarea activității restaurantului, însă nu a aplicat sigiliul pe sălile acestuia. El a spus că, în pofida acestei dispoziții, restaurantul a continuat activitatea, iar vineri seară a organizat o petrecre de botez, într-o altă sală decât cea în care avusese loc banchetul.

„Sâmbătă, după ce au apărut noi probleme, unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei. Activitatea este oprită, iar clădirea sigilată”, a afirmat prefectul, precizând că la restaurantul Romantic au mers în control reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar-Veterinare și ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorului.

Alte 21 de persoane, între care opt copii, au ajuns la spital, vineri noapte, cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au participat la un botez organizat la același restaurant din Satu Mare unde peste 70 de elevi și profesori s-au îmbolnăvit cu o zi în urmă, după ce au fost la banchet.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, sâmbătă dimineață, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul nopții 21 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la restaurantul din oraș unde a fost organizat banchetul în urma căruia 70 de elevi și profesori au făcut toxiinfecții alimentare.

El a precizat că 8 din cele 21 de persoane sunt copii.

„Au fost aduse cu ambulanțele 21 de persoane, între care opt copii, cu o simptomatologie mai ușoară: dureri abdominale, grețuri, vărsături. S-a propus internarea tuturor pacienților, însă mare parte au refuzat spitalizarea. În prezent mai sunt internate șase persoane, trei adulți și trei copii, care au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Satu Mare.

El a mai spus că toate cele 21 de persoane au participat la un botez organizat la același restaurant, dar într-o altă sală, iar la petrecere au luat parte 80 de persoanePeste 70 de elevi de clasa a VIII-a și profesori de la o școală din Satu Mare au ajuns la spital, în noaptea de joi spre vineri, cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au participat la banchetul de absolvire organizat la un restaurant din oraș.

Pacienții au fost externați pe parcursul zilei de vineri, ultimele 25 de persoane plecând acasă vineri după-amiază.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, declara că simptomele de toxiinfecție alimentară au apărut la aproximativ o oră după ce elevii și profesorii au mâncat aperitivul de la restaurant.

Vineri, reprezentanții DSP anunțau că au recoltat probe din alimentele servite la banchet, pentru analize, și că au ridicat materia primă găsită în local.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară