REVELION 2014. Cum arată meniul de 1.700 de euro din Poiana Brașov. PLUS. HARTA PETRECERILOR de Revelion din București, Cluj și Iași

REVELION 2014. Cum arată meniul de 1.700 de euro din Poiana Brașov. PLUS. HARTA PETRECERILOR de Revelion din București, Cluj și Iași
Publicat: 31/12/2013, 19:58

Și fără zăpadă, Poiana Brașov rămâne în acest an la mare căutare pentru petrecerea Revelionului, gradul de ocupare fiind de aproape sută la sută în ciuda prețurilor piperate ale hotelierilor. Sejururile pregătite de aceștia pentru sfârșitul de an ajung până la aproape 1.700 de euro de persoană la un hotel de cinci stele, oaspeții fiind răsfățați cu delicatese, dar nici produsele tradiționale. Cei cărora buzunarul nu le permite o așa cheltuială pentru sfârșit de an pot opta pentru „clasa economică”, 40 de euro cazare pe noapte într-o vilă din Poiană, cu mâncare de acasă.

Cele mai la îndemână petreceri rămân însă cele în aer liber, în marile orașe primăriile organizând concerte în piețe în noaptea dintre ani. Iar dacă zecile de mii de români care sunt așteptați la Revelioanele în aer liber vor să petreacă până dimineața, ei se pot retrage în cluburile care au oferte speciale pentru ultima noapte a lui 2013.

O săptămână de lux la „Aurelius Împăratul Romanilor”: 1.620 de euro/persoană

De departe, „campionul” tarifelor de Revelion din Poiana Brașov este și anul acesta „Aurelius Împăratul Romanilor”, hotelul de 5 stele al fostului fotbalist Aurel Munteanu. Aici, un sejur de 6 nopți/7 zile costă între 1.290 de euro de persoană și 1.620 de euro/persoană, în funcție de camera aleasă: 1.290 euro locul într-o dublă „Superior Deluxe room”, 1.340 euro locul într-o „Executive room”, 1.400 euro locul într-o cameră single „Superior room”, 1.500 euro locul într-un apartament „Premier suite” și 1.620 euro locul într-un apartament „Deluxe suite”. Pentru acești bani, turiștii au parte – pe lângă accesul gratuit la dotările SPA ale hotelului, la sala de fitnerss și la cea de forță, precum și la internet wireless – de un veritabil răsfăț gastronomic, oferit sub forma „serilor tematice”: franțuzească, grecească, italiană și românească, plus petrecerea de Revelion și „Aurelius Party” din prima seară a lui 2014.

La preparatele fiecărei seri au fost asortate și băuturi pentru toate gusturile, în regim de open bar, precum și programe artistice specifice, susținute de DJ-i, precum și de nume cunoscute din muzica autohtonă. Meniul din noaptea de Revelion cuprinde: gustare rece cu avocado umplut cu salată Waldorf, tartine cu icre de Manciuria, coșuleț de kiwi umplut cu spumă de somon și ouă de prepeliță, terină de foie gras în crustă de ciocolată, linguriță cu black tiger și salsa rosa, galantină de curcan îmbrăcată în jeleu de piersică, tulip de somon afumat pe pat de cartofi crocanță și spumă de brânză, pară dulce-acirșoară marinată și umplută cu brânză cu mucegai Regia Blue; gustare caldă cu medalion de butterfish, snopi de legume proaspete și sos mediteranean; platou cu pulpă de porc la tavă, piept de curcan cartofi țărănești și sos de carne; platou de sărmăluțe tradiționale cu smântână, mușchi țigănesc și ardei iute; desert cu bufet de fructe și tort „Deliciu”; băuturi la discreție, în regim de open bar: whisky, coniac, vodcă, lichioruri, vinuri românești, bere, sucuri, apă minerală și plată și, la momentul „La mulți ani, 2014!” – o cupă de șampanie franțuzească Roederer (400 de lei sticla) și un foc de artificii de 1.000 de euro.

„Anul ăsta n-avem celebrități, dacă nu mai e Gigi Becali, nu prea mai sunt nici politicieni sau oameni de afaceri cunoscuți care să facă Revelionul la noi doar ca să se pozeze cu el!”, zâmbește directorul hotelului, Alexandru Boc, când îl întreb ce oaspeți „de soi” are. Printre oaspeți, trece în grabă fostul ministru liberal al Justiției, Tudor Chiuariu, alături de partenera sa, care a plătit 2.680 de euro pentru o cameră dublă „Executive room”.

„La Copos”: papioane cu 150 lei bucata

Prețuri „de neuitat” pentru acest Revelion și la „Anahotels Sport&SPA”, hotelul de 4 stele al lui George Copos: de la 1.008 euro/persoană pentru un sejur de 5nopți/6 zile (aproape dublu față de tariful de la Crăciun) și de la 1.241 de euro/persoană pentru un sejur de 6 nopți/7 zile, ambele cu demipensiune (mic dejun și cină), acces gratuit la piscină, saune, jacuzzi, fitness, salon de relaxare și hot-tub-ul exterior și cina festivă cu program artistic din noaptea de Revelion.

„Ne pare rău, nu vă putem spune nimic, politica hotelului e să nu dăm nici o informație presei!”, ne-a expediat sec una dintre subalternele directoarei Carmina Gal, când am încercat să aflăm ce înseamnă, exact, „de la”, în privința tarifelor afișate pe site-ul de internet al hotelului și cu ce delicatese se vor delecta turiștii la petrecerea de Revelion. Așa încât singurul lucru în plus față de oferta de pe internet pe care am izbutit să o „prindem” a fost papionul, de vânzare la recepția hotelului cu 150 de lei bucata: „E obligatoriu în ținuta domnilor în noaptea de Revelion, nu se admite cravată, doar papion, cine n-are își poate cumpăra de la noi!”, ne lămurește una dintre recepționere.

La „Ruia” lui Adi Ilie – 525 euro/persoană pentru șase zile

Prețuri la jumătate la „Ruia”, hotelul fostului fotbalist Adrian Ilie. „Sigur, suntem și noi hotel de patru stele, dar la noi tariful de unul pentru oameni normali, 525 de euro de persoană un sejur de 5 nopți/6 zile de cazare în regim de demipensiune”, spune directoarea Fifi Ionel. În banii ăștia, turiștii pot mânca și bea „cât pot duce” la micul dejun și la cină – în regim de bufet suedez cu 7 feluri de 7-8 feluri de preparate calde și de două ori pe-atâtea garnituri, salate și dulciuri și de open bar cu băuturi la discreție: whisky, coniac, vodcă, lichioruri, vinuri românești, bere, sucuri, etc. – după care au la dispoziție sauna și jacuzzi, „pentru detoxifiere”. Cât despre meniul din noaptea de Revelion – „asortat” și cu un bogat program de muzică populară și ușoară, plus o trupă „dance” de la Chișinău și un foc de artificii la miezul nopții – oaspeții de la „Ruia” se vor delecta cu o gustare rece din 8 „ingrediente” – între care somon afumat, terină de vițel, icre de Manciuria, brânzeturi franțuzești etc. – urmată de un somon la grătar cu garnitură de sparanghel, piept de curcan cu sos de rodii și garnitură de broccoli și morcovi, platou cu mușchi de vită și de porc la grătar, cu garnitură de legume și salată asortată, tort glasat, băuturi la discreție și, pentru „La mulți ani, 2014!” – o cupă de șampanie franțuzească „Dom Perignon” (1000 de lei sticla).

„Clasa economică”: 40 de euro/noapte la „Traveland”

Chiar dacă stațiunea e „de fițe”, în Poiana Brașov există și tarife de „clasă economică”: 40 de euro/noapte de persoană într-o vilă din Satul de Vacanță „Traveland”, în regim de „numai cazare, fără mâncare și băutură”. Toate locurile au fost vândute încă din toamnă, prețul fiind același ca anul trecut: 1500 de lei/noapte vila cu 8 locuri, pentru un sejur de 7 nopți/8 zile. Fiecare vilă dispune de centrală termică proprie, internet, televizor LCD, bucătărie dotată cu toate cele necesare, grătar în aer liber și locuri de joacă pentru copii, singura grijă a turiștilor fiind „să vină cu suficientprovizii, mâncare și băutură, dacă nu vor să ajungă bucuria cârciumarilor pe bani mulți, că zăpada e pe ducă și altceva decât să mănânce și să bea nu prea au ce face, din păcate”, după cum spune Mircea Stoianovici, unul dintre patroni.

Revelionul în piață

Pentru cei care nu pleacă din oraș de Revelion, dar nici nu vor să cheltuiască prea mult în noaptea dintre ani, cele mai la îndemână sunt petrecerilor organizate în majoritatea marilor orașe de primării. În București, de exemplu, În Piața Constituției și în Piața Revoluției au loc și în acest an spectacole în aer liber, pe scenele special amenajate urmând să cânte cele mai în vogă formații.

Există însă și excepții, precum Alba Iulia, care nu va avea niciun spectacol pregătit. „La noi Revelionul îl serbăm așa încă de pe vremea tovarășului. Noi suntem un pic mai ardeleni, mergem undeva unde e cald și ieșim doar pentru momentul dintre ani, ne urăm ce trebuie să ne urăm, ne pupăm și apoi ne întoarcem la căldurică. Ne adunăm cu 15-30 de minute în Cetate la focurile de artificii care sunt speciale, pe muzică, sunt interesante. Nu ne place să ne chefuim în stradă, așa suntem noi, cu prietenii”, a explicat primarul Mircea Hava.

CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE REVELION ÎN PIAȚA CONSTITUȚIEI, PIAȚA REVOLUȚIEI și VANGHELION. PLUS. CE PETRECERI SUNT ÎN MARILE ORAȘE DIN ȚARĂ

Revelionul în Centrul Vechi al Bucureștiului

O altă variantă pentru petrecerea dintre ani este o noapte în club. În Centrul Vechi al Bucureștiului, cluburile s-au pregătit pentru o noapte specială, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Unele localuri percep pentru Revelion doar tarif de intrare începând de la 15 lei, iar altele au o ofertă completă care include un meniu special și open bar, la prețuri de până la 100 de euro.

CITEȘTE AICI LISTA OFERTELOR PENTRU REVELION 2014 ÎN CLUBURILE DIN CENTRUL VECHI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...