• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 OLT. 60,97% dintre elevi au medii peste 5. 258 au contestat notele

Aveți aici REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 OLT, publicate pe EDU.RO și procesul de admitere în liceu 2013. Cum se fac contestatii evaluare nationala 2013
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 OLT. Elevii de clasa a VIII-a din județul Olt au aflat rezultatele oficiale la școlile unde au fost susținute probele. Pe EDU.RO găsiți subiectele și baremele. Rezultatele finale ale examenului de anul acesta vor fi publicate pe data de 3 iulie.
 
UPDATE 30  iunie 12.00: După depășirea termenului de depunere a contestațiilor, la comisia care va recorecta lucrările celor care s-au arătat nemulțumiți de rezultate în județul Olt au ajuns 258 de teze. „165 de elevi au contestat rezultatele la Limba română și 93 la matematică”, a precizat pentru gândul inspectorul general ajdunct al ISJ Olt, Viorel Marian Anghel.
 
Anul trecut au fost depuse la nivel național, în urma examenului, 12.000 de contestații, majoritatea la română.
 
UPDATE 29 iunie 16.20: „Rezultatele nu ne mulțumesc, pentru că nu sunt de 100% peste 5, așa cum ne-am dori. Anul acesta 60,97% dintre mediile generale sunt peste 5, în condițiile în care anul trecut procentul a fost de numai 54,27%. E o creștere. Impresia mea e relativ bună pentru că numărul total de medii de 10 este de 27, iar între 9 și 9,99 sunt alte 561. Cred că va fi o mare bătălie pentru liceele și colegiile bune”, a precizat inspectorul general Felicia Man, pentru gândul. În opinia sa, „subiectele au fost echilibrate, nu doar pentru vârfuri, ca în alți ani, iar interesul elevilor pentru învățătură a crescut” în ultima perioadă.
 
La nivel național, există mii de elevi înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 care nu așteaptă REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Aceasta deoarece la fiecare dintre cele trei probe susținute de elevi la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013-limba română, limba maternă și matematică- au absentat câteva mii se elevi. La proba  scrisă de limba română din cadrul examenului de CAPACITATE 2013, desfășurată marți, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulți absenți fiind în județele Bacău – 221 și Bihor -163. Statisticile de la Ministerul Educației arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulți absenții fiind în Mureș- 73 și Bihor -58. La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, județele cu cei mai mulți absolvenți care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău – 244 și Arad 243.
 
Datele Inspectoratului Școlar General arată că interesați de REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 sunt circa 161.000 de absolvenți de clasa a VIII-a. Anul trecut, la examen au participat 166.000 de elevi. Din numărul total de candidați înscriși la examenele de Evaluare Națională, anul trecut, 4.028 au fost din Olt. 1.840 au luat note mai mici de 5, iar 3 au luat nota 10. 
 
Cum se desfășoară procesul de admitere în liceu
 
După ce au văzut care sunt primele rezultate, absolvenții claselor a VIII-a trebuie să uemeze pașii necesari pentru admiterea la liceu. Elevii vor fi repartizați printr-un sistem computerizat în liceele din România în funcție de medii și de opțiunile menționate în fișa de înscriere, pe care trebuie să o completeze în perioada 5 – 9 iulie. În fișa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferințelor, listă care se află pe fiecare inspectorat județean în parte. Pe lângă numele și prenumele complet, mediille din anii de gimnaziu și mediile de la evalurea națională, elevii trebuie să completeze pe foaia de admitere cât mai multe coduri de licee ca să fie siguri că vor prinde un loc la un liceu.
 
După ce vor completa fișa de admitere, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene/ și a municipiului București până pe 11 iulie.
 
Ulterior, în 12 iulie, fișele care conțin REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 OLT vor fi transmise către Centrul Național de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie, când computerul de la Ministerul Educației îi va repartiza pe elevi.
Inchide