România, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește îngrijirea dentară a copiilor

România, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește îngrijirea dentară a copiilor
Publicat: 30/04/2019, 21:13

Medicul dentist cu competență în pedodonție, Tiu Gabriela, a precizat pentru MEDIAFAX că, principalul motiv care duce la apariția acestor situații este lipsa de infomare a părinților, respectiv lipsa de comunicare dintre medicul dentist și părinte, raportat la nevoile de îngrijire dentară ale copiilor.

Ea precizează și că ar trebui ca medicii dentiști să-și facă un obicei din a întreba părinții de copii, în timpul vizitelor pe care aceștia le efectuează în cabinetele lor. „Din păcate părinții nu sunt informați și datoria cade tot în grija noastră, pentru că părinții mai ajung la Urgențe, la medicul dentist, iar medicul dentist nu întreabă și de cel mic. Ar trebui să ne facem un obicei din a întreba de copii și să-i sfătuim pe părinți să-și aducă copilul la consult, să-i obișnuiască cu mediul, totul pornește prin educarea de către noi a părinților în acest sens”, spune medicul dentist.

Tot ea a menționat și că, în ultimul timp, tot mai mulți părinți apelează la serviciile pedodonților sau, cu alte cuvinte, a medicilor specializați în terapie dentară pentru copii.„În ultima vreme, din ce în ce mai mulți părinți află de pedodonție (terapie dentară copii), din ce în ce mai mulți caută medicul de specialitate pentru copii, în dorința de a i se oferi copilului atenția cuvenită. (..) Un copil câștigat, este o familie câștigată, de fapt, de aceea e important ca ei să fie tratați cum trebuie”, a mai precizat Tiu Gabriela.

În același context, specialistul a spus că pentru o îngrijre corectă, pașii pe care orice copil trebuie să-i urmeze sub îndrumarea părinților și a medicului pedodont sunt cei legați de igienă și vizite regulate la dentist, care trebuie efectuate cu o frecvență de 6 luni. „În primul rând igiena, dimineața și seara, la copiii sugari, mai ales seara, după biberon. Totul pornește de la igienă. După aceea esențiale sunt vizitele regulate la dentist, la 6 luni, și sigilarea dinților, chiar și a dinților de lapte”, afirmă medicul dentist.

Tiu Gabriela a mai precizat și că tratarea dentiției de lapte este extrem de importantă, deoarece îngrijirea corectă a acesteia asigură un mediu curat dinților permanenți.„E foarte important să tratăm dinții de lapte. Mulți părinți spun că sunt dinți de lapte și că pot fi extrași. Nu e chiar așa, este foarte important, în primul rând se menține spațiul pentru dintele permanent și se creează un mediu curat pentru momentul în care erup ceilalți dinți permanenți”, a mai afirmat medicul dentist.

Ea a mai afirmat și că neglijarea acestui aspect duce adesea la apariția unor infecții care pot da disconfort și durere copilului. „Apare disconfortul, durerea, iar dinții de lapte dor, dacă apar infecții. Atunci e important ca ei să fie tratați înainte să ajungem într-o stare avansată a cariei”, spune dentistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informație cumplită despre Traian Băsescu! Anunțul momentului despre fostul președinte al României
Tinerii din România nu mai pot fi independenți. Motivele pentru care nu-și părăsesc casa părintească
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....