Rovana Plumb, „desființată” de un cunoscut moderator tv. „Este o rușine politică. A fost incapabilă să scrie o declarație de avere corectă”

Rovana Plumb, „desființată de un cunoscut moderator tv. „Este o rușine politică. A fost incapabilă să scrie o declarație de avere corectă
Publicat: 27/09/2019, 18:22

Radu Banciu a vorbit joi despre motivele respingerii rușinoase, legate în principal de neconcordanțele din declarațiile de avere depuse în România și la Bruxelles.

„Doamna Plumb este o rușine politică, nu are niciun fel de statut în această meserie, este ajunsă acolo numai pe pile. PSD nu avea pe cine să propună care să fie și admirat de actuala conducere a partidului și suficient de incompetent cât să poată să reprezinte un partid de nulități absolute. Trebuie să îndeplinești mai multe critierii, pentru că dacă ești în PSD un pic mai răsărit nu ajungi să fii nominalizat nicăieri. Trebuie să fii și prostănac, și amicul conducerii actuale partidului. (…) Doamna Rovana Plumb a fost incapabilă să scrie o declarație de avere corectă. (…) Ea, în momentul când s-a dus la Bruxelles, s-a fâstâcit”, a declarat Banciu.

„Sunt de acord că și din partea puterilor occidentale vin astfel de propuneri. Țările din estul Europei, care nu au un trecut democratic și nu au demonstrat nimic niciodată, sigur că sunt văzute cu alți ochi de puterile care țin Europa în brațe. Sigur că și acolo se fură. Din partea de est a Europei nu te poți apropia dacă nu ești de o onestitate absolută. Mi se pare normal ca un candidat venit din Cehia, din Ungaria sau din România să fie mai ușor respins decât un candidat în vest. Și ăia sunt corupți, și acolo se fură, dar uitați-vă cum arată țările alea și cum arată țările noastre. Hoții lor au mai și făcut câte ceva”, a mai afirmat jurnalistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase