S-a legat cu lanțuri la o clinică din Pitești, acuzând un medic de malpraxis

S-a legat cu lanțuri la o clinică din Pitești, acuzând un medic de malpraxis
Publicat: 06/03/2013, 10:56
Actualizat: 26/03/2019, 09:28

Un tânăr de 21 de ani protestează, miercuri, legat cu lanțuri de gardul unei clinici private din Pitești, față de un medic ginecolog care are contract de colaborare cu instituția și pe care îl acuză de malpraxis, susținând că i-a omorât copilul la naștere, iar anchetele în acest caz trenează.

Tânărul, Florin Oprea, susține că medicul este responsabil de moartea bebelușului său, la naștere, în octombrie 2011, și că anchetele trenează și se încearcă mușamalizarea cazului, în timp ce doctorul vinovat este lăsat să profeseze în continuare.

„Este un caz de un an și jumătate și nu mai știu nimic de el, de rezultatele lui. Bebelușul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebelușul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul și apoi au operat-o pe soție. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naștere pe soție. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează și se încearcă mușamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanță și doctorul vinovat să plătească, să nu mai fie lăsat să profeseze în continuare. Vreau să nu mai practice ginecologia, să nu mai fie medic pentru ca altcineva să nu mai patească ce am pățit ei și soția mea”, a declarat tânărul protestatar, Florin Oprea

Din primele date prezentate de tânăr rezultă că dosarul nu a ajuns în instanță, iar protestatarul cere urgentarea soluționării acestuia și trimiterea lui la instanță.

Tânărul este legat cu lanțuri de gardul clinicii private aflate în centrul Piteștiului, iar la fața locului sunt pompieri militari și jandarmi care supraveghează protestul.

Bebelușul a murit la Maternitatea din Pitești în octombrie 2011.

Mama copilului decedat, o tânără care atunci avea 18 ani, spunea că a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Pitești în travaliu și că inițial a încercat să nască natural, însă ulterior medicii ginecologi și asistentele i-au împins fătul spre pântec și au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul în care bebelușul a suferit leziuni grave la cap din cauza forcepsului.

„Mi-au spus că se vedea părul copilului, m-au controlat cu niște fiare și apoi m-au băgat în operație, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simțit clar acest lucru”, afirma tânăra.

Bunica bebelușului spunea, la rândul său, că medicii au anunțat moartea copilului după mai multe zile de la naștere.

Serviciul Medico-Legal Argeș a stabilit că decesul bebelușului a fost violent, fiind cauzat de traumatisme cranio-cerebrale provocate probabil prin lovire cu sau de un corp dur, însă medicii legiști nu au exclus nici varianta în care capul copilului să fi fost strivit.

„Băiețelul avea 3,5 kg la naștere. A fost o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, aceasta este cauza decesului. Leziunile traumatice s-ar fi putut produce prin lovire cu sau de un corp dur, dar noi nu putem exclude nicio comprimare a craniului”, declara șeful Serviciului Medico-Legal (SML) Argeș, dr. Dan Manu.

Poliția Argeș și conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești anunțau la acea vreme declanșarea unor anchete în acest caz. De asemenea, reprezentanții Poliției Argeș anunțau atunci că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase