Șeful Poliției Reșița a fost retrogradat, după ce a fost fotografiat la o petrecere cu interlopii din Dealul Crucii

Șeful Poliției Reșița a fost retrogradat, după ce a fost fotografiat la o petrecere cu interlopii din Dealul Crucii
Publicat: 21/06/2013, 15:30
Actualizat: 03/04/2019, 22:17

Șeful Poliției Reșița, comisarul Cornel Băjău, a fost sancționat prin trecerea într-o funcție inferioară, pentru „comportament necorespunzător”, după ce a apărut în fotografii alături de membri ai lumii interlope, la o petrecere, transmite corespondentul Mediafax.

Șeful Poliției Reșița, comisarul Cornel Băjău, a fost sancționat după ce a participat la o petrecere și a apărut în fotografii alături de Șafar Komnyes Ocsi, considerat liderul unei grupări interlope din cartierul Dealul Crucii din municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru, a declarat că șeful Poliției Reșița a fost sancționat pentru că a participat la o petrecere cu persoane „nepotrivite”, alți șase polițiști fiind cercetați și sancționați în acest caz.

Foto: argument-cs.ro

„A fost sancționat pentru comportare necorespunzătoare, mai exact a participat la o petrecere cu persoane nepotrivite. În acest caz au fost cercetați alți șase polițiști, care au fost sancționați cu mustrare scrisă”, a precizat Ancuța Cărbunaru.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Poliția Caraș-Severin, șeful Poliției Reșița, comisarul Cornel Băjău, a fost trecut într-o funcție inferioară.

„La data de 20 mai conducerea IPJ Caraș-Severin a declanșat procedura cercetării prealabile a șefului Poliției Reșița, pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, de natură să aducă atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri și restricții stabilite pentru polițiști, aceasta definitivându-se la 24 mai, când ofițerul desemnat cu efectuarea cercetării prealabile a propus sesizarea Consiliului de disciplină, care a fost numit la 29 mai”, se menționează în documentul citat.

Potrivit aceleiași surse, în 6 iunie, într-o ședință a conducerii Poliției Județene Caraș-Severin, s-a decis, cu majoritate de voturi, sancționarea comisarului-șef de poliție Cornel Băjău cu „trecerea într-o funcție inferioară, până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut”.

Foto: argument-cs.ro

Cornel Băjău a contestat decizia Poliției Județene Caraș-Severin.

În urma unui scandal petrecut în luna aprilie în cartierul Dealul Crucii din Reșița au avut loc percheziții la locuințele celor implicați, printre care și la locuința lui Șafar Komnyes Ocsi.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru, a declarat corespondentului Mediafax că în timpul perchezițiilor au fost ridicate mai multe unități de calculator și camere video.

„În urma scandalului din luna aprilie au fost făcute mai multe percheziții, în timpul cărora au fost ridicate mai multe suporturi video, unități de calculatoare și camere video. Una dintre aceste percheziții a avut loc acasă la Șafar Komnyes Ocsi”, a spus Cărbunaru, fără a preciza însă sursa exactă a fotografiilor în care apar Cornel Băjău și Șafar Komnyes Ocsi și care au ajuns ulterior în presă.

Presa locală relata luna trecută că mai mulți polițiști din Reșița ar fi suspectați de legături cu membri ai lumii interlope din cartierul Dealul Crucii, presupusul lider al acestora, Șafar Komnyes Ocsi, apărând în fotografii de la petreceri alături de comisarul-șef Cornel Băjău. În unele fotografii, Băjău apare ciocnind paharul cu Șafar, în altele dansând alături de acesta, dar și în compania altor persoane din anturajul lui Șafar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...