Șeful Poliției Rutiere Cluj, trimis în judecată pentru fals și înșelăciune

Șeful Poliției Rutiere Cluj, trimis în judecată pentru fals și înșelăciune
Publicat: 20/06/2013, 11:37
Actualizat: 31/03/2019, 17:06

Șeful Poliției Rutiere Cluj, Alexandru Mureșan, a fost suspendat din funcție, fiind pus la dispoziția Poliției Județene, după ca a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Curții de Apel Cluj pentru mai multe infracțiuni, printre care uz de fals, înșelăciune și fals în înscrisuri oficiale.

Alexandru Mureșan a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Cluj pentru mai multe infracțiuni, printre care uz de fals, înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale, el fiind pus la dispoziția Inspectoratului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Cluj, Sebastian Dobrescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Alexandru Mureșan a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de fals, două de înșelăciune, două de fals în înscrisuri oficiale și alte infracțiuni.

Dosarul a fost înaintat Curții de Apel Cluj.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Adnana Ilieș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma unei comunicări a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, primită în 17 iunie, după punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a lui Mureșan, șeful Poliției Județene Cluj a emis o dispoziție privind punerea la dispoziție a ofițerului.

„Pe perioada punerii la dispoziție, Alexandru Mureșan execută sarcini și îndatoriri dispuse de șeful IPJ, lucrând la serviciul cabinet”, a spus Adnana Ilieș.

Funcția de șef al Serviciu Rutier este vacantă până la ocuparea postului prin concurs.

Presa a relatat, citând surse judiciare, că Mureșan este acuzat, printre altele, că a încasat compensații acordate de Ministerul de Interne pentru plata chiriei, în condițiile în care acesta deține o locuință în municipiul Cluj Napoca.

Comandantul Poliției Județene Cluj, Ioan Păcurar, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, referitor la informația potrivit căreia Mureșan ar fi decontat ilegal contravaloarea chiriei, deși are locuință, că, din punctul de vedere al IPJ, chiria a fost decontată legal.

„Întotdeauna există o comisie, Mureșan a adus documente, comisia le-a analizat și a acordat chirie în mod perfect legal”, a spus Păcurar.

Pe de altă parte, Alexandru Mureșan a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc.

Alexandru Mureșan a fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Cluj în perioada 2005-2011, iar din 2011 și până în februarie 2013 a fost adjunctul șefului Poliției Județene Cluj. În luna februarie a acestui an, Mureșan și-a reluat postul de șef al Poliției Rutiere Cluj.

Conform presei locale, numele lui Mureșan a fost legat de scandalul privind tratamentul de care a beneficiat omul de afaceri Călin Stoia, arestat pentru fapte de corupție alături de fostul primar Sorin Apostu, în timp ce se afla în arestul Poliției Cluj Cluj.

Astfel, la sfârșitul anului 2011, omul de afaceri Călin Stoia a fost filmat de reporterii unui ziar în spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unde se presupunea că face tratament, în condițiile în care IPJ Cluj susținea că Stoia solicitase un consult medical.

Atunci, într-un comunicat al IPJ Cluj se arăta că arestatul preventiv Călin Stoia solicitase un consult medical, medicul unității recomandând efectuarea de investigații medicale de specialitate. Conform polițiștilor, în aceste condiții, Stoia era escortat zilnic la Spitalul Clinic de Recuperare din municipiul Cluj-Napoca și supravegheat în permanență de către un polițist din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă în ținută civilă, pe toată durata desfășurării tratamentului.

La rândul său, șeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, declara, la vremea respectivă, că nu știa nimic despre tratamentul de care beneficia Stoia.

În schimb, Direcția Națională Anticorupție susținea că IPJ Cluj nu a informat DNA că omul de afaceri Călin Stoia, arestat pentru corupție, ar avea nevoie de tratament medical, administrația locului de deținere fiind obligată să comunice de îndată procurorului dacă acuzatul suferă de o boală netratabilă în rețeaua ANP.

Ulterior, reprezentanții Poliției Cluj susțineau că membrii conducerii Serviciului Teritorial Cluj al DNA au fost informați telefonic de către șeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Cluj despre faptul că omul de afaceri Călin Stoia avea nevoie de investigații medicale complexe.

Ca urmare, ofițeri ai Corpului de Control din cadrul IGPR au început verificări la Inspectoratul de Poliție Cluj, în cazul tratamentului medical de care beneficiază omul de afaceri Călin Stoia. În urma verificărilor, IGPR a dispus ca trei ofițeri cu funcții de conducere în Poliția Județeană Cluj și doi agenți de Poliție să fie cercetați prealabil pentru nereguli privind procedura de transfer pentru tratament a omului de afaceri Călin Stoia.

Pe de altă parte, Mureșan a fost cercetat de DNA în urma unor acuzații de corupție lansate de patronul unei firme de pază. În acest caz, s-a decis neînceperea urmăririi penale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”