Spitalul Județean Pitești are doi cardiologi de la Fundeni și a fost dotat cu un angiograf

Spitalul Județean Pitești are doi cardiologi de la Fundeni și a fost dotat cu un angiograf
Publicat: 09/12/2014, 19:45
Actualizat: 18/05/2015, 16:56

„Prin dotarea cu aparatură de înaltă performanță a unităților sanitare din teritoriu reușim să tratăm pacienții la nivel local fără a mai fi nevoiți să îi transportăm în centrele universitare mari. De exemplu, în acest caz, putem rezolva pacienții din județele Argeș, Vâlcea, Olt și o parte din Dâmbovița. De asemenea, putem atrage medici tineri, așa cum sunt cei doi cardiologi care s-au transferat de la Institutul Clinic Fundeni la spitalul judeațean”, a declarat ministrul Sănătății.

În mai puțin de o lună de zile de la instalarea aparatului, peste 70 de pacienți au beneficiat de angiografii, iar 30 dintre aceștia au avut nevoie de angioplastie realizată tot cu ajutorul noului aparat de înaltă performanță.

Investiția a fost de peste 2,4 milioane de lei, din care 90 la sută a fost asigurată de Ministerul Sănătății și restul de Consiliul Județean.

Bănicioiu a mai declarat că se analizează posibilitatea ca Spitalul Județean din Pitești să fie inclus anul viitor în Programul național de boli cardiovasculare al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și, după ce unitatea sanitară dezvoltă partea de îngrijiri medicale postoperatorii, aceasta să poată fi inclusă în Programul tratament al pacienților critici cu infarct miocardic acut (IMA) al Ministerului Sănătății.