Stațiunea Băile Herculane, în beznă pentru că Primăria nu și-a plătit datoriile către Enel. Peste 1.500 de turiși au rămas pe întuneric

Redactor:
Adrian Macarie
Stațiunea Băile Herculane, în beznă pentru că Primăria nu și-a plătit datoriile către Enel. Peste 1.500 de turiși au rămas pe întuneric
Stațiunea Băile Herculane a rămas fără lumină pentru că primăria condusă de PDL-istul Nicușor Vasilescu, ajuns între timp și șeful PDL Caraș Severin, nu a plătit facturile către Enel

Stațiunea Băile Herculane a rămas fără lumină pentru că primăria condusă de PDL-istul Nicușor Vasilescu, ajuns între timp și șeful PDL Caraș Severin, nu a plătit facturile către Enel. Aceasta în condițiile în care primăria din Herculane a primit de la Guvernul Ungureanu, după Hotărârea de Guvern contestată de USL, 2 milioane de lei, una dintre cele mai mari sume acordate primăriilor, bani pe care primarul i-a cheltuit imediat.
Banii nu au ajuns însă și la Enel, care a decis să oprească iluminatul în Herculane, situație recunoscută de primarul Nicușor Vasilescu.
„Da, avem o problemă cu iluminatul, este întrerupt, dar, din păcate, este un joc murdar electoral. Așa înțelege Frunzăverde să facă campanie în Caraș Severin. Finanțele orașului Herculane sunt conduse de o femeie care la bază este coafeză și este în relații foarte apropiate cu Sorin Frunzăverde. El a numit-o, adică nu el, directorul de la Finanțe, dar la recomandarea lui Frunzăverde. Am încercat de multe ori să-i spun că avem nevoie de profesioniști la finanțe, nu de amatori, dar nu m-am făcut înțeles niciodată. Sunt execut silit încă din decembrie. Se găsesc tot felul de datorii ca să mi se blocheze conturile și nu mi s-a permis de către finațele publice să plătesc bani către Enel. Este un joc politic și suferă o stațiune, suferă peste 1.500 de turiști care acum sunt pe întuneric”, spune primarul Vasilescu, care recunoaște că în acest moment nu are bani să plătească, dar are promisiuni din partea unor firme din localitate că va primi bani.

„Acum nu am bani, pentru că toți banii din conturi au fost executați silit în contul unor datorii moștenite care însumau, la un moment dat, în jur de 100 de miliarde de lei, dar din care eu am achitat destul de mult”, explică Nicușor Vasilescu, „dar am promisiuni din partea a două firme că vor achita mâine (joi – n.r.) taxele locale și o să achit și eu către Enel ca să rezolv problema. Sper ca Finanțele să nu aibă curaj să ne execute silit și acești bani”.

Despre cele 2 milioane de lei primite de la Guvern, bani din care putea plăti datoriile către Enel, primarul Nicușor Vasilescu a spus: „Nu m-a grăbit să-i cheltui repede de frică să nu mi-i ia înapoi. Banii aceia au fost bineveniți pentru că am cofinanțat cu ei câteva proiecte în derulare”.

 

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide