Studenţii de la Academia de Poliţie se plâng că primesc mâncare proastă și cu gândaci

Studenţii de la Academia de Poliţie se plâng că primesc mâncare proastă și cu gândaci
Foto: Facebook
Publicat: 30/10/2021, 16:04

Studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti se plâng de mâncarea pe care o prmesc. Mai multe fotografii au fost trimise liderului unui sindicat al polițiștilor, iar într-o farfurie se vede un gândac negru.

Fotografiile au fost postate în mediul online de liderul unui sindicat al polițiștilor. Timp de două săptămâni, acesta a luat legătura cu mai mulți studenți ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, iar ei spuneau același lucru: mâncare proastă, mult sub ceea ce se oferă, spre exemplu, persoanelor aflate în arest preventiv (care, cel puţin în judeţul Olt, au şansa să primească mâncarea în sistem catering). Din porţiile oferite studenţilor aproape că lipseşte proteina. Incredibil este faptul că studenții au primit și gândaci în farfurie.

Foto: Adevarul.ro

„N-au ce să facă, ce pot ei să facă?! Ce faci, începi din anul I cu reclamaţiile? Cum o mai duci acolo?!“, a precizat liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, potrivit Adevărul.ro.

Reprezentanții instituţiei de învăţământ au declarat că studenţii primesc: la micul dejun – specialităţi din carne, produse lactate, produse de băcănie, cereale, lapte, ceai, cafea etc.; la prânz – ciorbe sau supe, friptură de pui, porc, vită, peşte, cu diverse garnituri, şi desert (fructe, ciocolată, biscuiţi); seara – mâncare gătită însoţită de compot, iaurt, macarone cu brânză etc.

„Ar trebui să fie o mâncare de calitate care să ne ţină oamenii pe care îi instruim, în perioada de instruire, în primul rând sănătoşi, pentru că aia nu e o mâncare sănătoasă, şi în al doilea rând să le asigure aportul necesar pentru desfăşurarea activităţilor. Pentru că pe lângă activităţile educative sunt activităţile de abilităţi, de probe sportive, plus că au de făcut curăţenia, ei, practic, îndeplinesc şi activităţi de deservire. (…) Noi nu spunem că vrem să le dea trufe sau şampanie la masă. Mâncarea care este prevăzută în acel meniu să arate, însă, conform descrierii din meniu. Mâncarea aceea de cartofi nu ştiu ce poate să fie la meniul de seară. Ăla e gulaş de vită cu cartofi? Şi carnea unde e?“, întreabă liderul SNPPC Olt, Cristel Ioţu, comentând astfel ceea ce se vede într-o fotografie trimisă de un student.