Nu mai este locuință în care aerul condiționat să nu devină noul mod de viață atunci când ajungem acasă. Cu toate că aparent credem că ne face un mare bine răcorindu-ne în zilele toride, acesta nu face altceva decât să ne transforme în nişte leneși cu poftă de mâncare.
Cercetarea citată a constatat că transpirația arde calorii (dar nu atunci când ne ridicăm să pornim aerul condiţionat), şi, din păcate ne împiedică să pierdem în greutate, favorizând chiar îngrășarea, pentru că organismul nu mai depune efort ca să ajungă la temperatura optimă pe cale naturală.

Mai mult, aparatele de aer condiţionat nu aduc aer proaspăt, ci menţin concentraţia de poluanţi din încăpere şi împrăştie bacterii, virusuri şi mucegai. Pentru dezumifidificare, aparatul depune particule de apă într-un vaporizator, care, dacă nu este golit, devine pepinieră de microbi.

Aerul condiționat ar putea influența greutatea

La prima inspecție, pare ciudat că temperaturile confortabile din casă ne-ar putea dăuna. Cu toate acestea, atunci când corpurile noastre sunt într-o situație incomodă, consumă energie pentru a ne aduce la un nivel mai stabil.

-Când suntem prea reci, ardem grăsimi pentru a ne încălzi.

-Când suntem prea fierbinți, devenim în mod natural nu ne mai trebuie mâncare

De asemenea, corpul nostru reacționează la temperaturi neplăcute, tremurând și transpirând. Încălzirea și aerul condiționat fac viața mai ușoară prin reglarea temperaturii corpului pentru noi, iar  întrebarea care se pune  este: ar trebui să petrecem mai puțin timp în casele noastre confortabile cu aer condiționat sau să ne expunem mai mult timp la soare pentru a transpira? Specialiştii ne îndrumă spre a două variantă.

Insomniile, migrenele, sinuzita, influențate de aerul condiționat

Inflamarea sinusurilor nazale este, de regulă, provocată de infecţii bacteriene sau virale, dar mai poate fi cauzată şi de reacţii alergice (la polen, la praf, poluanţi), aerul uscat, sistemele de ventilaţie etc. Alte afecţiuni cauzate de aerul rece sunt rinitele, faringitele şi răguşeala.

Afecţiuni oculare cum ar fi conjunctivita sau blefarita pot apărea atunci când aerul condiţionat este utilizat excesiv şi când filtrele aparatului nu sunt curăţate cu regularitate. La persoanele sensibile, curenţii de aer pot favoriza şi apariţia infecţiilor urechii- otita medie.

Obezitate. Oamenii care stau mult timp în încăperi cu temperaturi constante se îngraşă mai repede pentru că organismul lor nu mai depună efort pentru a se încălzi sau răci. Această lipsă de activitate poate favoriza obezitatea, informează theguardian.