Subvenții de 2.250 de lei pe lună de la stat: Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia

Redactor:
Alexandra Mortu
Subvenții de 2.250 de lei pe lună de la stat: Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia
Firmele mici și mijlocii primesc un nou ajutor de la stat prin intermediul subvenției de 2.250 de lei pe lună care să îi ajute să atragă noi angajați pe care să îi formeze.

Antreprenorii pot obține această subvenție prin intermediul legii uceniciei care există din 2015, dar ale cărei norme de aplicare au fost stabilite abia anul trecut.

Astfel, datorită acestei subvenții, atât angajatorii, cât și angajații au de  câștigat întrucât cei din urmă se pot specializa într-un anumit domeniu în timp ce sunt și plătiți.

În ultima vreme, tot mai mulți antreprenori, mai ales cei cu noi afaceri, dar și muncitori, au descoperit avantajele programului de formare a ucenicilor, spun autoritățile.

„În 2018 am avut 18 contracte de ucenicie. În 2019, deja s-au încheiat 68 de contracte în meserii. Eu spun că, în scurt timp, aceste programe de formare vor lua locul cursurilor de formare profesională”, a declarat Teodor Dumitru, director AJOFM Botoșani, potrivit protv.ro.

Fiecare antreprenor care angjează un ucenic primește 2.250 de lei pe lună subvenție de la stat.

„Ideea a început în urmă cu cinci ani, tocmai din necesitatea de a avea personal. Era un deficit de personal fantastic. În ultima vreme, mulți, mulți antreprenori mă sună și mă roagă să le dau specialiști”, a explicat Ionela Andrici, profesor formator, potrivit capital.ro.

Și specialiștii văd cu ochi buni această măsură. „Mediul privat oricum avea o problemă că nu mai reușea să găseacă forță de muncă. Ucenicia este o formă de evoluție în profesie, întotdeuna dacă depășești această fază poți să te împlinești, să devii bun profesionist, poți să te împlinești la tine acasă”, a explicat Dan Chirleșan, economist.

Anul acesta, numărul ucenicilor angajați a crescut cu 30% față de 2018.

 

 

Inchide